Espen Viskjer (43) blir kommunikasjons- og markedsdirektør i Crayon Norge. Han kommer til IT-selskapet etter halvannet år som daglig leder i det digitale og interaktive bokforlaget Pickatale og har allerede hatt sine første arbeidsdager i Crayon.

- Med Espen Viskjer på laget skal vi styrke vår stemme i samfunnsdebatten. Vi ser behovet for å styrke oss både på markeds- og kommunikasjonssiden overfor våre oppdragsgivere, partnere, fremtidige kolleger og ikke minst samfunnet for øvrig, sier Crayon Norge-sjef Geir Øivind Gulliksen til Kampanje.

Nå blir det Viskjers oppgave å håndtere kommunikasjonen og markedsføringen til Crayon Norge og dermed «fortsette arbeidet med å posisjonere selskapet som en sentral samfunnsaktør, som tar sin del av samfunnsansvaret i den digitale transformasjonen av Norge».

- Jeg har savnet kommunikasjonsfaget, og det er med en stor porsjon motivasjon og en aldri så liten porsjon ydmykhet jeg tar fatt på oppgaven i Crayon. Det er et imponerende selskap som på kort tid har tatt posisjonen som et av Norges største IT-selskap, sier Viskjer.       

- Forplikter oss til å ta ansvar
Crayon er en av Norges største IT-aktører og en av verdens største Microsoft-forhandlere og ble nylig omtalt på Kampanje i forbindelse med at selskapet nå skal ansette 100 nye mennesker. Totalt i Crayon i Norge jobber det rundt 300 mennesker og selskapet har en omsetning på 2,7 milliarder kroner.

- Crayon jobber tett med Norges største offentlige og private virksomheter med kritiske samfunnsoppgaver. Det forplikter oss til å ta vår del av samfunnsansvaret, og det gjør denne jobben spesielt spennende, sier Viskjer.  

Han sier han i alle år har jobbet mye med salg og markedsføring og at det er områder Crayon «har veldig fokus på både globalt og i Norge».

- Så nå skal du gjøre Crayon i Norge mer synlig?

- Ja, forhåpentligvis, men det blir også morsomt å jobbe tett med forretningen til Crayon i tillegg til alt det som handler om samfunnsansvar og kommunikasjon ut mot kunder og partnere.

Rekrutterer tungt
Nylig omtalte Kampanje en større rekrutteringskampanje som Crayon har ute i disse dager. Der gjør selskapet et poeng av at mens mange av konkurrentene permitterte under pandemien, valgte Crayon å ansette.

- He, he, nei det var nok ikke et resultat av den kampanjen som jeg for øvrig synes var veldig god. Det viser at Crayon er fremoverlente, og tør å satse på folk. Min dialog med Crayon begynte før sommeren, sier han.

Viskjer har tidligere vært nordisk salgs- og markedsdirektør i nyhetsovervåkning- og analysebyrået Retriever. Som norgessjef i samme selskap hadde han en sentral rolle i å bygge opp selskapet til det det er i dag

Viskjer tar over stillingen til Tor Ødegaard som går over i en ny rolle Crayon.  

- Ettersom tidligere markedsdirektør i Norge, Tor Ødegaard, har fått et utvidet ansvar som global markedsdirektør i Crayon Group, så vi behovet for å styrke det lokale markeds- og kommunikasjonsarbeidet. Det å få Espen på plass i denne rollen, er noe vi er veldig glade for og har høye forventinger til, sier Gulliksen.