Try-konsernet fortsetter oppbygningen i Bergen etter at de først åpnet kontor i Vestlandets hovedstad i 2020. Nå blir de største eier i Netlife Bergen med en andel på 51 prosent etter å ha tatt en minoritetspost på 15 prosent i fjor.

- Bergen og Vestlandet er veldig riktig for oss. Her er det mange spennende kunder å jobbe med og kloke folk vi kan rekruttere, så det passer godt med våre fremtidsplaner, sier konsernsjef i Try, Kjetil Try i en pressemelding.

Netlife Design, som igjen har Posten Norge som sin største eier, beholder rundt 30 prosent av aksjene ifølge en pressemelding sendt ut av Try torsdag formiddag.

- Utviklingen i Bergen har vært en suksesshistorie for Netlife, men vi ønsket vi å ta neste neste steg lokalt med en partner for å kunne tilby mer til flere. Vi har i så måte klokkertro på at Try og Netlife vil være en god match for folka våre og kunder i Bergen, sier Einar Kirkebø, styreleder i Netlife og styremedlem i Netlife Bergen.

- Skal fortsatt konkurrere i Oslo
Sindre Beyer
blir ny styreleder i Netlife Bergen.

- Vi vil fortsette å samarbeide mer fordi vi nå er sikre på at vi sammen kan levere unik verdi for kunder på Vestlandet og at vi oppnår mer sammen enn hver for oss.

Han vil ikke si hvor mye de betaler for aksjene.

- Vi kommenterer ikke kjøpesum, sier han til Kampanje.

- Har dere en ambisjon om å kjøpe dere opp ytterligere?

- Foreløpig er vi veldig fornøyd med å komme opp i 51 prosent og eie sammen med Netlife og de ansatte. Vi er veldig fornøyd med samarbeidet og opplever det som en veldig kompetent og flink gjeng, sier Beyer.

- Er det en plan om å invitere flere ansatte inn på eiersiden?

- Det er planen og det er også en del av kjøpet til Ferd.

- Hvordan tror du denne alliansen vil bli oppfattet i markedet? Netlife og Try er jo konkurrenter?

- Det er spennende og vi skal fortsette å konkurrere i Oslo på noen områder. Nå slår vi våre hoder sammen i Bergen og på Vestlandet, som i dag er dominert av mange store konsulenthus. Der oppnår vi mer ved å gå sammen enn å operere som to mindre konkurrenter og blir et slagkraftig miljø med nærmere 30 ansatte.

- Betyr det at det kan bli mer samarbeid mellom Netlife og Try også i Oslo?

- I utgangspunktet er samarbeidet isolert til Netlife Bergen. Dette er folk vi kjenner i et veldig godt miljø.

Beholder Netlife-navnet
Det skal ikke foreligge noen planer om navnebytte som følge av ny eier.

- Netlife er fortsatt et selskap vi identifiserer oss med og derfor skal vi fortsette å hete akkurat det. Vi er en kjent spesialist på Vestlandet som vi nå skal utvikle videre sammen med Try, sier daglig leder Øyvind Storli Hoel i Netlife Bergen.

Han bekrefter overfor Kampanje at han fortsetter som daglig leder.

- Ja, men jeg er ikke så opptatt av hierarki. Jeg leder Netlife-gjengen også er Try-gjengen ledet av Synnøve (Vindheim Svardal, red. anm.). Hun er for øvrig en veldig dyktig kunderådgiver, sier Storli Hoel.

Helt siden Try kjøpte en minoritetspost på 15 prosent i Netlife Bergen i forbindelse med etableringen på Vestlandet, har de to miljøene samarbeidet

- Vi brukte tiden etter at Try kjøpte minoritetsposten til å undersøke om et samarbeid var liv laga, og det har det så absolutt vært. Try ønsket å bygge et hus med de samme fagområdene som de tilbyr på Østlandet også ble vi en brikke i den planen. Samtidig er dette veldig stas også for oss i Netlife Bergen som får tilgang til Trys strategiske teft og det har også gitt oss flere kunder å jobbe med, sier Storli Hoel.

- Så dere var aldri konkurrenter i Bergen?

- Nei.

Tok kontakt med Try
Storli Hoel begynte selv i Netlife Bergen da selskapet startet opp i 2014. Han sier han tok kontakt med Kjetil Try, etter at det ble kjent at Try skulle etablere seg i Bergen.

- Jeg tok kontakt også begynte vi å drodle litt på hvordan vi kunne få til dette samarbeidet, sier han.

- Gjør Netlife i Bergen mye sammen med Netlife i Oslo på kundesiden?

- Vi har et godt samarbeid med Netlife i Oslo og bistår hverandre. Vi ønsker at Try Bergen og Netlife Bergen i all hovedsak skal fokusere på muligheter på Vestlandet.

- Veldig spennende
Daglig leder i Oslo-baserte Netlife Design, Beth Stensen, ser positivt på samarbeidet på Vestlandet.

- Dette synes jeg er veldig spennende for Netlife Bergens del. Her har vi hatt mer enn nok å gjøre med å ratte opp Netlife i Oslo så for vår del er dette tommel opp. Vi ser at samarbeidet mellom Try og Netlife i Bergen har fungert veldig godt både kommersielt og kulturelt også er vi veldig glade for at merkevaren Netlife skal bestå i Bergen. Det viser styrken og verdien i merkevaren vår, sier Stensen.

Hun sier Netlife i Oslo har fungert som en sparringspartner for Bergens-kontoret, men at hverken hun eller Netlife Oslo har hatt noen formell rolle i det som skjer i Bergen

- Vi har noen felles kundeforhold og det skal vi fortsette med. Vi er begge to opptatt av at selskapene skal lykkes også kommer vi til å samarbeide der vi finner det hensiktsmessig for kundene. Det blir ingen endring her, sier hun.

- Blir det lettere å stikke bort til Try i Oslo å ta en kaffe nå?

- Jeg har foreløpig ingen stående invitasjoner om det, sier Stensen.

- Samarbeider Netlife Oslo med Try i dag?

- Nei, vi har ingen samarbeid i dag. 

- Kan det bli aktuelt?

- Jeg har lært meg at vi skal aldri si aldri, men det er ikke noe som står på agendaen.