I snitt fulgte 1.023.000 seere semifinalen mellom Kroatia og England på TV 2 på onsdag. Da klokka viste 22.36 satt hele 1.217.000 seere benket foran tv- eller storskjermen.

- Dette er hyggelige og inspirerende tall å avslutte VM med for TV 2s del. Det har vært et privilegium å få formidle nok et forrykende fotball-mesterskap. Vi har igjen hatt gleden av et vellykket og raust samarbeid med NRK, og ønsker vår gode kolleger lykke til med bronsefinale og finale i helgen, kommenterer sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Dette er ikke bare ny VM-rekord for TV 2, tirsdag og onsdag ble også TV 2s sterkeste dager så langt i år. Totalt hadde TV 2s kanaler hadde en dagsandel på 58,1 prosent blant alle mellom 10 og 79 år i går.

I snitt har 527.000 sett alle VM-kampene på TV 2.

- Vi som elsker fotball hater jo ferie, så nå starter nedtellingen til tidenes fotballhøst på TV 2. Med Champions League, Premier League, Europa League og Nations League med det norske landslaget. Vi spinner etter å komme avgårde med den fotballfesten, sier Jansen Hagen.

Les også: Jubeltall for TV 2 da Frankrike sikret seg finaleplass

Den norske seerrekordenfra fotball-VM i Russland er fortsatt åttendedelsfinalen mellom Kroatia og Danmark som hadde et snitt på 1.039.000 seere på NRK1.