Roger Valhammer (38) går inn i en nyopprettet stilling i TV 2s avdeling for selskapskommunikasjon. Han skal jobbe tett med toppsjef Olav T. Sandnes og nyansatt organisasjon- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld.

- Det er knapt mulig å overvurdere hvor viktig uavhengige, redaktørstyrte medier med høy tillit i befolkningen er. Derfor er jeg utrolig glad for denne muligheten. Gjennom sitt samfunnsoppdrag byr TV 2 på nyhetsjournalistikk, meningsmangfold og redaksjonelt innhold av svært høy kvalitet, og som ikke minst samler folk over hele landet, sier Valhammer i en pressemelding.

Roger Valhammer var byrådsleder i Bergen fra 2019 til 2022, og har tidligere vært blant annet samfunnskontakt og strategisk rådgiver i ledelsen i Sparebanken Vest, og daglig leder av Vestlandskonferansen.

Organisasjon- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld mener bergenseren med sin politiske erfaring og samfunnsforståelse blir en viktig kraft inn i et fremtidig TV 2.

- Roger har akkurat den forståelsen og strategiske kompetansen som gjør ham til en sentral medarbeider i TV 2, med det viktige samfunnsoppdraget vi har tatt på oss. For et mediehus som fortsatt har som oppgave å forstå og dekke hele landet, er det også en styrke å ha ledere med et utkikkspunkt utenfor Oslo, sier Vindfeld.

- Med hovedkontor i Bergen, midt i medieklyngen, er TV 2 essensiell for mediemangfoldet i Norge og en aktør som bidrar til innovasjon og nyskapende medieteknologi som løfter hele mediebransjen. Nå brenner jeg bare etter å komme i gang, og gleder meg til å bli kjent med mine nye, dyktige og dedikerte kollegaer i TV 2, fortsetter Valhammer. 

Samtidig rykker Tara Salarinezhad Nilsen (26) opp og blir konstituert kommunikasjonssjef i samme avdeling. Denne stillingen er det Tor-Martin Torbergsen som har hatt tidligere. Han gikk nylig til en ny jobb i Hydro.

Tara Salarinezhad Nilsen har i flere år jobbet som kommunikasjonsrådgiver i TV 2, og de siste årene i avdelingen for selskapskommunikasjon.

- Tara har gjort en kjempejobb og kjenner organisasjonen godt. Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å bli konstituert kommunikasjonssjef. Nå forener vi det beste av eksterne og interne ressurser, sier Vindfeld.- Jeg er takknemlig for muligheten og tilliten. Også er jeg glad for å jobbe i et selskap som oppfordrer medarbeidere til å gripe oppgaver som gir rom for faglig utvikling. Takket være gode ledere og dyktige kolleger har jeg lært enormt mye siden jeg startet i TV 2. Jeg går ydmykt inn i den nye rollen, og er klar for utfordringene jeg har i vente, sier Nilsen. 

Avdeling for selskapskommunikasjon består i tillegg av TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl.