Kommunikasjonshuset Apeland, med administrerende direktør Ole Christian Apeland i spissen, henter inn tre nye rådgivere for å styrke seg på mediehåndtering, digital markedsføring og internasjonal kommunikasjon. 

Henrik Njaa (45) kommer fra Lydbokforlaget der han jobbet som digital markedsansvarlig. Han har også bakgrunn fra BMG Norway, Sony Music, Aschehoug Forlag og Cappelen Damm. 

- Det er utrolig spennende å få bruke den digitale kompetansen jeg har opparbeidet meg på kundesiden inn i rådgiverrollen. Apeland er et tungt og seriøst byrå innen kommunikasjon, så det var ingen tvil da muligheten for å jobbe akkurat her åpnet seg, sier Henrik Njaa til Kampanje.

Daniel Sellevoll (42) hentes inn fra kommunikasjonsavdelingen i NorgesGruppen. Han har 20 års erfaring fra mediehåndtering både i næringslivet, offentlig forvaltning og miljøbevegelsen. I tillegg til å ha jobbet med kommunikasjon i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet er han også forfatter av «Klimaboka». 

Sudipa Chakraborty (35) kommer fra India, der hun har jobbet med kommunikasjonsstrategi og merkevareledelse for ledende IT-selskaper som Microsoft og CGI. Nå senest jobbet hun med historiefortelling i BBC India. I Apeland skal hun bidra med internasjonal innsikt og styrke nordmenn som skal presentere på engelsk. 

- Kundene våre opplever økt konkurranse og høyere krav til kvalitet, både på budskap og formidling. Sudipa, Henrik og Daniel gjør oss i stand til å forme og fortelle historier som forandrer for flere kunder i flere kanaler. De har allerede bidratt med nye perspektiver, som kundene våre vil få glede av fremover, sier Apeland om nyansettelsene. 

Apeland teller nå til sammen 25 ansatte, og omsatte for 34,5 millioner kroner i fjor. Det er opp 14 prosent sammenlignet med året før.

- 2017 var ganske bra. Det er for tidlig å si noe om 2018, men i år er det 30 år siden jeg startet Apeland, og vi har alltid tjent gode penger, så seg vil tro vi klarer det i år også. Kundene setter pris på gode strategiske råd og effektiv gjennomføring av kommunikasjonstiltak som gir effekt, sier Apeland til Kampanje.  

Se tallene for Apeland her. Alle tall i MNOK. 

Apeland AS 2017 2016 Endring i prosent
Driftsinntekt 34,5 30,3 +14,0
Byråinntekt 30,1 25,1 +20,0
Resultat før skatt 4,3 2,3 +81,7