Et knapt år etter at mobilselskapet Talkmore valgte SMFB som sitt reklamebyrå, bytter de til Try. Det bekrefter leder for salg og marketing i Talkmore, Christian Lilleheier Aarseth

Som et mindre mobilselskap har Talkmore slitt med kjennskap i markedet, og Aarseth bekrefter at markedsføringen det siste året, ikke har løst denne oppgaven.

- Vi har jo en utfordring med lav kjennskap i markedet, og det er en utfordring vi ikke har fått løst per dags dato. Nå ønsker vi å se på hvordan Try vil kunne løse det. De har jo en god historikk med å levere bra resultater og er morselskapet Telenors reklamepartner. Det er bakgrunnen, kort fortalt, sier han til Kampanje.

Tar av reklamefilmer
Rett etter sommerferien ble det lansert fire nye reklamefilmer med regi av Harald Zwart, og de skulle bøte på akkurat dette.

- Talkmore har vokst sakte men sikkert de siste årene med lave priser og fornøyde kunder, men kjennskapen vår totalt sett har vært for lav. Nå ønsker vi flere kunder og da må vi bli tydeligere i markedet. Men i dagens landskap nytter det ikke å bare rope høyt at vi er billige, vi er nødt til å skille oss ut, uttalte Christian Aarset den gangen.

Les også: Talkmore med Zwart-filmer

Nå har filmene blitt tatt av og kampanjen avsluttet.

- Vi har sett at de gjorde ikke helt den jobben vi ønsket at de skulle gjøre. Vi har gjort tester av filmene, og ikke fått helt de resultatene vi ønsket. Oppmerksomheten og budskapsforståelsen var bra, men vi fikk ikke ønsket uttelling på avsender-id og spesielt liking, sier Aarset til Kampanje.

Før 2014 var det Schjærven som var Talkmores byråforbindelse i flere år.

- Ikke fornøyd
Stemningen står ikke i taket hos SMFB-leder Christian Steen. Det er med tungt hjerte han ser Talkmore forsvinne ut av døren.

- Det er selvsagt dumt at en kunde forlater oss etter såpass kort tid. Talkmore er en kunde med høye ambisjoner og store muligheter, noe som i utgangspunktet passer oss i SMFB veldig godt.  Men dessverre klarte vi ikke denne gangen å overlevere i forhold til denne kundens forventinger, sier byråleder Christian Steen i SMFB til Kampanje

- Er dere fornøyd med jobben dere har gjort for Talkmore i det knappe året dere har jobbet for dem?

- Nei, det kan vi ikke være. Vi har en historikk med lange og solide samarbeid, og ønsker selvsagt alltid å gjøre en best mulig jobb. Det er helt sikkert ting vi kunne gjort ting annerledes eller bedre, sier han til Kampanje.

Bedt om å kommentere at reklamefilmene som Harald Zwart har laget, ikke har levert de forventede resultatene for mobilselskapet, svarer Steen slik:

- Av og til må man satse for å vinne, spesielt når målene er høye. Det var synd at filmene ikke leverte på alle parametere, avslutter han. 

- Stort potensiale
Men Kjetil Try er naturlig nok strålende fornøyd med byråbyttet.

- Ingenting er bedre enn at spennende annonsører velger Try som samarbeidspartner. Talkmore er en ung merkevare med stort potensiale og vi gleder oss til å komme i gang, sier han i en e-post til Kampanje.