- Dette henger høyt for oss og det ligger solid arbeid bak, sier byråleder i Schibsted Partnerstudio, Mikaela Folkestad, til Kampanje.

Innholdsbyrået stikker av med totalt syv nominasjoner, blant annet som beste byrå (over 20 ansatte), best bruk av video og beste design i årets Native Advertising Awards (NAA). I tillegg er Folkestad selv nominert til prisen som årets native markedsfører.

- Det er selvfølgelig gjevt, sier Folkestad.

- Men jeg sier som alle idrettsutøvere: Vår suksess er et lagarbeid.

- Viser at Norge er langt fremme internasjonalt
Schibsted Partnerstudio har for vane og markere seg i Native Advertising Awards. Også i fjor strømmet nominasjonene inn – og til slutt vant innholdsbyrået ett gull, to sølv og to bronse.

I juni kan Partnerstudio sikre seg heder og ære i kategoriene Best Use of Text, Best Design, Best Integrated Program, Best Use of Video, Best Use of AFP Web TV og Agency of the Year (more than 20 employees) med kampanjer for Kondomeriet, Circle K, Pepsi og Telenor.

- Dette er kampanjer som har generert stort engasjement i flatene våre og det er morsomt å se at både juryen og leserne våre er enige om at dette er knallgodt innhold. Det ligger solid arbeid bak og jeg er veldig stolt av alle de dyktige folkene og innholdsprodusentene som jobber hos oss.

NAA er en viktig anerkjennelse og står høyt i kurs hos Partnerstudio og Folkestad.

- Først og fremst er Native Advertising Institute er en viktig og dyktig organisasjon som har full koll på vår bransje, så anerkjennelsen deres betyr mye. Her konkurrerer vi med de beste content-studioene i verden. Tekst er, og har alltid vært kjernen i det vi leverer - så den henger selvfølgelig høyt for oss som byrå.

- Samtidig synes vi det er veldig gøy å se at vi også når opp i mange andre disipliner, som video og design. Partnerstudios mål er å være fremst i skoa innen både innholdskvalitet og innovasjon i nye formater. Derfor er det stor stas når vi nå er nominert i en rekke forskjellige kategorier. Dette viser at vi i Norge er langt fremme internasjonalt, sier hun.

- Vi ligger der vi skal være
Og det er særlig nominasjonen «Agency og the year» som er ekstra gjev.

- Den reflekterer helheten av arbeidet vi gjør. Skulle vi gå av med seieren her er det en stor seier for absolutt alle ildsjelene som står på hver dag hos oss – fra innholdsprodusenter til tech-eksperter. 

I fjor var det BBC Storyworks som ble kåret til årets byrå.

- Og det sier sitt, sier Folkestad.

I juni tar Partnerstudio turen til Danmark og håper på tyngre bagasje hjem til Akersgata igjen.

- At vi presterer godt i flere ulike kategorier reflekterer arbeidet vi har gjort de senere årene med å være mer enn bare et innholdsbyrå. I dag er vi bransjeledende på hele innholdsuniverset– fra tekst, podcast og innholdsdesign til video og sosiale medier. Nå gleder vi oss til å se hvordan det går i København i juni.

Ifølge Folkestad har 2024 startet bra.

- Vi ligger der vi skal være i forhold til våre planer. Så ser vi for oss at vi kommer til å lansere noen nye løsninger som vil skape meget stor effekt for kundene våre. Det ser slett ikke verst ut.

Likevel vil hun ikke friskmelde markedet helt ennå.

- Det er fortsatt litt usikkert, men jeg opplever en større optimisme nå enn for noen måneder siden. Vi er klare for å skape gode løsninger sammen med kundene våre, og jeg opplever at det er mange som ønsker å fokusere på merkevarebygging sammen med oss.

Amedia Innholdsbyrå, som nylig stakk av med to gull i INMA Global Media Awards, har to vinnersjanser sammen med Helthjem og Lumene i årets NAA.