Helt siden 2004 har Blindeforbundet benyttet seg av reklamehjelp fra Try. Sammen med Try har de blant annet vunnet Sølvfisk i 2004 og 2011, og Gullfisken i 2007 og 2010 for den mest likte reklamefilmen på TV 2 vist året før. 

Les også: Valpen tok Gullfisken

Nå erstattes reklamebyrået av Dinamo «i håp om å definere nye, viktige assosiasjoner til forbundet».  

- Sammen med Try har vi blitt kjent for filmer med glimt i øyet og gjerne med førerhund i fokus. Det har vært bra for oss å bruke humor i reklame. Samtidig har vi i lang tid visst at Blindeforbundet trenger å utvide folks assosiasjoner for å øke relevansen hos flere enn dem som støtter oss i dag, sier informasjonssjef i Blindeforbundet, Mia Jacobsen.

- Dinamo skapte begeistring
Om byråbyttet sier informasjonssjefen at de med Dinamo så muligheten til å treffere bredere, yngre og skape en større aksept for at svaksynte og blinde er bidragsytere i samfunnet og ikke ofre.

- Etter møter med ulike byråer var det Dinamo som skapte begeistring og en felles forståelse i Blindeforbundet om hva et nytt kommunikasjonskonsept burde fokusere på og hvordan vi kunne ta det ut, sier Jacobsen. 

Se Dinamos første reklamekampanje for Blindeforbundet her:


Vereide tar jobben
Det er en av Dinamos mest erfarne reklamemenn som har jobbet med kunden og det nye kommunikasjonskonseptet. 

- Alle har hørt om Blindeforbundet, men vi har alle litt begrensede assosiasjoner knyttet til organisasjonen; nemlig hunder, blinde og ofte eldre mennesker. Derfor var utfordringen å utvikle et kommunikasjonskonsept som oppleves relevant og viktig for alle - uansett syn, alder eller bakgrunn, sier Ivar Vereide, konsept-utvikler og tekstforfatter i Dinamo.

Med konseptet «Å bli sett er viktigere enn å se» håper Dinamo på å kunne minne folk om at det å bli sett og føle seg verdsatt er noe av det aller viktigste i livet for alle mennesker - enten vi ser eller ikke ser.

- De fleste som mister synet isolerer seg og opplever tap av venner, kolleger, jobb og hverdag som det største problemet. De mister mer enn synet. Å ikke lenger få være en del av livet er vondt, og angst og usikkerhet er naturlige reaksjoner hos de aller fleste som rammes, sier Vereide.

- Alle kan bidra
Vereide mener løsningene ligger i at flere bidrar enten som venner, familie, kolleger eller som samfunn.  

- Løsningene fokuserer på at mennesker med synshemming er ressurser, på at det kan være vanskeligere å miste ungdommen sin enn å miste synet sitt og på at vi alle kan bidra. Og kanskje er vi alle litt blinde av og til – hvis vi bare evner å se, sier han.

Kampanjen består av to filmer, printkampanje, sosiale medier og radio.

Teamet i Dinamo består foruten Ivar Vereide av tekstforfatter Helge Svendsen, prosjektleder Unni Rolfsen og AD'ene Øyvind Kristiansen og Morten Kristiansen.

Filmene er produsert av OBHF ved produsent Mone Mikkelsen og regissør Halfdan Ullman Tøndel.