Høsten 2017 valgte Elkjøp å si opp avtalen de hadde med Schjærven. Årsrapporten for 2018 avslører hvor viktig elektronikkjeden har vært for konsernet. Byråinntekten krympet med 25 prosent til 151 millioner kroner og driftsresultatet ble et underskudd på 21 millioner kroner. Året før kunne Schjærven loggføre et overskudd på 5,7 millioner kroner.

Det er Finansavisen som omtaler tallene til Schjærven-konsernet.

- Elkjøp var en veldig stor kunde hos oss, og sto for en vesentlig del av vår byråinntekt. Tapet av denne kunden påvirket byråinntekten sterkt i fjor, sier konsernsjef Anders Waage i Schjærven til Finansavisen.

Årsresultatet ble et underskudd på 14,4 millioner kroner.

I fjor valgte Schjærven å slå sammen Empefire Film, Clockwork og Schjærven Film til ett selskap som går under navnet Clockwork. I tillegg er Empefire og Schjærven Pilot fusjonert med Schjærven Reklamebyrå.

- I løpet av det siste året har vi gått fra 173 til rundt 130 ansatte. Bare innen film er antallet ansatte redusert fra 30 til 12, sier Waage til Finansavisen. 

Les mer: Legger ned Empefire og sluser ansatte og kunder til Schjærven

Anders Waage vendte tilbake til rollen som leder for Schjærven Reklamebyrå i mars i år. Han overtok stillingen etter Kei Grieg Toyomasu, som fikk ett år i sjefsstolen før han forlot selskapet til fordel for en stilling som markedsdirektør i Norwegian.

Les mer: Schjærven-sjef blir ny markedsdirektør i Norwegian

Her er alle 2018-tallene for Schjærven AS. Alle tall i MNOK.

Schjærven (konsern) 2018 2017 Endring i %
Byråinntekt 151 202 -25,2
Driftsresultat -20,7 5,7 -
Resultat før skatt -18 5,5 -

Kilde: Finansavisen