Reklamebyrået Morgenstern står i kulissene når VG ruller ut en helt ny reklamekampanje. Denne gangen har slagordet «Dagen er ikke helt den samme uten» fått en ny vri.

- Det er lenge siden vi har kunnet lene oss på eksisterende VG-lesere, vi må hele tiden minne også de som ikke bruker oss daglig på at vi er her og hvilken verdi vi tilfører gjennom å oppdatere og opplyse folk om det som foregår i nyhetsbildet, sier Tine Wyller, merkevaresjef i VG, i en pressemelding.

- Spesielt er det viktig å nå yngre, som heller velger ikke-redaktørstyrte medier som sin «go to»-plattform for informasjon. Med årets konsept skal vi styrke lojaliteten til de som er trofaste VG-brukere, men også vekke oppmerksomheten til de som ikke er innom oss like regelmessig, fortsetter hun.

Den nye kampanjen tar utgangspunkt i uttrykket «helt gresk for meg» om det som er vanskelig å forstå.

- VG skal gjøre det kompliserte enkelt og forståelig, og delt kunnskap gjennom nyhetene bidrar til en viktig følelse av fellesskap. Konseptet formidler dette på en humoristisk, men også relevant måte vi tror mange vil kjenne seg igjen i, sier Wyller. 

Se den første filmen her (saken fortsetter):

iDet er Morgenstern reklamebyrå som både har utviklet konseptet og produsert de nye filmene, med Erlend Westnes som regissør. Konseptet vil være synlig gjennom hele året, i flere kanaler, og ikke bare som filmer. 


Kreatørteamet i Morgenstern har bestått av Torkild Jarnholt og Bjørnar Buxrud. Regissør er Erlend Westnes.

- Det er mye som ikke gir mening hvis du ikke får med deg nyhetene. Det er lett å misforstå, eller føle seg utenfor, om man ikke skjønner hva folk prater om og er opptatt av, og det håper vi å formidle med blant annet en rekke nye filmer for VG, sier Jarnholt og Buxrud.

Byråleder Camilla Kim Kielland, som har bakgrunn fra Schibsted, har også vært rådgiver for VG i Morgenstern.

- Samfunnsoppdraget til de redaktørstyrte mediene er viktigere – men også mer utsatt – enn noen gang, og derfor er det både motiverende og gøy at vi får bidra med strategisk kreativitet for at VG skal beholde og styrke posisjonen som Norges største og viktigste destinasjon for nyheter, sier hun.