Etter nærmere tre år hos Schjærven Reklamebyrå, valgte den ferske lederen for markedsavdelingen i NSB, Kjetil Botten Skogly, å lyse ut en ny byråkonkurranse i vår. Ti reklamebyråer kjempet om kontoen, og det var altså Try Reklamebyrå som gikk seirende ut. Oppdraget har en verdi på opp mot fem millioner kroner i året.

- Etter en grundig prosess, og en hard kamp mellom byråene, så landet vi på Try Reklamebyrå, sier Botten Skogly til Kampanje.

- Det viktigste for oss var å se på hva de menneskene som vi skulle jobbe med har fått til tidligere. Det var utrolig mange flinke folk som ønsket å jobbe med oss fra mange byråer, og det er vi utrolig glade for. For oss handler mye nå om å bedre vårt omdømme og bli en bedre likt merkevare. Da passet teamene Try presenterte for oss aller best.

På omdømme-bunnen
Nå tror Botten Skogly vi vil se en helt annen kommunikasjon fra jernbaneselskapet.

- Vi ønsker jo å overraske og begeistre. Nå starter vi med et stort blankt lerret, masse erfaring og innsikt, og begynner på den spennende jobben med å få ferdigstilt en merkevareplattform for NSB. Vi har som selskap ikke tidligere hatt en uttalt posisjon vi ønsker å ta i markedet, sier Botten Skogly.

Selskapet blant annet satt seg som mål å klatre på omdømmemålingene. På den store omdømmelisten til Apeland Informasjon, ligger NSB i bunnsjiktet blant Norges 50 mest synlige selskaper med 45. plass.

- Vi har satt oss noen konkrete og ambisiøse mål innenfor omdømme og kundetilfredshet i forbindelse med at vi lager en ny forretningsstrategi. Disse tingene henger godt sammen. Vi er på offensiven og vi gleder oss veldig.

- Fortjener et bedre omdømme
- Vi er utrolig stolte og glade over at NSB har valgt oss som nytt reklamebyrå, sier administrerende direktør Kjetil Try i Try Reklamebyrå til Kampanje.

- Dette er en kunde alle i Norge har et forhold til på godt og vondt. Mest på godt, hvis man kjenner ordentlig etter. De fleste har mange gode minner knyttet til å reise med tog. NSB er en kunde mange mener noe om og for oss blir det spennende for å jobbe med selskapet. På mange måter er det en kunde som er i tiden. Det skjer mye rundt miljø, samferdsel og jernbane og det vil bli veldig moro å få være med på dette framover.

- Hva blir den viktigste utfordringen for Try Reklamebyrå når dere nå blir NSBs reklamebyrå?

- Nå skal vi først og fremst sette oss ned og definere mål og midler sammen med kunden. Vår oppgave blir å hjelpe NSB med kommunikasjonen, og det dette egentlig handler om er å gjøre en god jobb for kunden. Det kan være alt fra å bidra til at NSB får flere passasjerer til å gjøre noe med profilen

- NSB har et frynsete omdømme. Vil du og reklamebyrået kunne gjøre NSB til en omdømmevinner?

- Vi vil i alle fall prøve å jobbe for at NSB får et omdømme de fortjener, og de fortjener et langt bedre omdømme enn de har i dag, sier Try.

Monica Augustsson blir ansvarlig konsulent for NSB i Try/Apt-teamet på 12 personer.

- Tar det med fatning
Hos Schjærven Reklamebyrå er de lei seg for å måtte gi slipp på kunden.

- Vi har hatt et veldig godt samarbeid med NSB. Dette er sånt som skjer når det er offentlige anbud. Da er det tidsbegrenset hvor lenge man beholder dem. Vi tar det med fatning og har hatt stor glede av å jobbe med NSB i to-tre år, sier forretningsutvikler Ditlef Jacobsen.

- Hvor stor kunde var NSB for dere?

- Jeg har ikke helt det tallet foran meg, og jeg tror ikke det er noe jeg skal gå ut med.

- Får dette konsekvenser på personalsiden hos dere?

- Ikke sånn som vi ser det nå.