Ahead-byrået Oculos og det norske selskapet X-Receipts står igjen som vinnere av en anbudskonkurranse og får oppaven med i bistå boligbyggelaget i videreutviklingen av deres medlemsprogram.

- Det at en av Norges største merkevarer velger Oculos og vår nye lojalitetsplattform Trigg Loyalty er veldig stort for oss, sier Toralf Waaktaar-Slokvik, administrerende direktør i Oculos. 

Trigg Loyalty er en egetutviklet plattform som så dagens lys hos Oculos i februar etter rundt et halvt år med utvikling. Nå begynner satsingen å bære frukter.

- Vi har jobbet med lojalitet, CRM og kundeklubber i nær sagt 25 år. I løpet av den tiden har vi jobbet med mange forskjellige løsninger. Nå har vi valgt å være offensive og investert i utviklingen av en egen plattform, basert på all erfaring vi har og historikken vår, sier Waaktaar-Slokvik.

- Hvor mye har dere investert?

- Det går vi ikke ut med, men det er snakk om millionbeløp.

- Flere må bli klare over fordelene 
Trigg Loyalty kan blant annet brukes til å regne ut hvor mye bonus en kunde har til gode og deretter videreformidle denne informasjonen til ulike CRM-systemer, e-handelsystemer, kassasystemer og marketing automation-systemer. På denne måten kan informasjonen også brukes i kommunikasjonen med kunder. 

X-Receipts leverer digitale kvitteringer og gjenkjenning av betalingskort som forenkler registrering av bonus.  

For Obos betyr det at deres 600.000 medlemmer kan bruke fordelene de har i medlemskapet uten å gjøre noe aktivt.

- Obos er en medlemsorganisasjon, noe som betyr at våre investeringer og utvikling skal komme medlemmene til gode. Ved å implementere ny teknologi vil vi løfte verdien av et Obos-medlemskap for det enkelte medlemmet. Løsningen vil også sikre at vi får mulighet til et tettere samarbeid med våre samarbeidspartnere, sier Clarisse Aase Ovrum Fossum, direktør for medlemsvirksomhet i Obos.

Obos har ikke tidligere hatt tilgang til en lignende løsning og det er derfor ingen forskjell på hvilke rabatter Obos-medlemmene har i dag.

- Opplever dere i dag at mange ikke bruker fordelene de har hos dere?

- Vi har en veldig høy andel som er veldig fornøyde med fordelene i dag, men vi ser også at flere må bli klare over at de har fordeler hos oss.

- Hva får Obos ut av dette?

- Dette gjør at vi når bredere ut til medlemmene og får bedre oversikt over hva de vil ha og hva de bruker.

Tror det er en fordel å være norsk
Oculos-sjefen mener deres plattform har en klar fordel i konkurransen om norske kunder sammenlignet med internasjonale aktører med lignende løsninger.

- Det handler om GDPR og datahåndtering, som gjøres via norske datasentre. Ved at vi utvikler Trigg Loyalty i Norge sitter vi tett på kundene som igjen gjør at vi kan drive produktutvikling som ligger tett på det kundene har behov for og kundene kan være med å påvirke denne utviklingen. Mange av de andre plattformene har lite eller ingen ikke tilstedeværelse i Norden, og da må man langt for å treffe kundekontakten sin, sier Waaktaar-Slokvik.

- Kan du love færre e-poster fra kundeklubber med denne teknologien?

- Det er ikke en marketing automation-plattform. Det handler om å få inn transaksjoner og aktiviteter og vurdere fordelene og nivåer på medlemskapene, så kundene får selv velge hvor mange e-poster de sender ut. Men det gjør det mulig å kommunisere enda mer personalisert og på den måten bruke mer data om å kundene til å treffe enda bedre, sier Waaktaar-Slokvik.