2014 har startet hektisk for eventbyrået Gyro, og travelt skal det fortsette å være, ifølge administrerende direktør Petter Sandberg. I begynnelsen av januar sto byrået bak NHOs årskonferanse for syvende år på rad, og året vil fortsette blant annet med store arrangementer i forbindelse med Kongsberggruppens 200-årsjubileum, 150-årsfeiringen til Det Norske Veritas (som nylig fusjonerte med tyske Germanischer Lloyd) og en rekke større arrangementer for Schibsted.

Eventmarkedet vokser
- I tillegg arrangerer vi mange store konferanser, som for eksempel Enova-konferansen, vi har tegnet rammeavtaler med store kunder som Norges Bank, Statskraft og Statsbygg, og vi jobber innen retail med kunder som Nille, Mester Grønn, Claes Ohlsson og Meny, sier Sandberg til Kampanje.

Han leder Norges største eventbyrå, i en periode med vekst for bransjen. Omsetningen i eventbransjen økte med 6,9 prosent i 2013, og kommer til å øke med åtte prosent i år, ifølge den siste prognosen fra Sponsor Insigth, som ble laget på oppdrag fra Sponsor- og Eventforeningen. Det betyr i så fall at omsetningen i eventmarkedet vokser fra 2,17 milliarder kroner i fjor til 2,34 milliarder i år.

Halvert resultat for Gyro
Omsetningen til Gyro falt i fjor til 248 millioner kroner, fra 286 millioner i 2011, mens resultatet før skatt falt fra 11 millioner i 2011 til 6,7 millioner i fjor. Gyro klarte altså ikke å nyte godt av veksten i eventmarkedet i fjor, men i år spår Sandberg omsetningen opp.

- Gyro leverer et stort antall arrangementer hvert år, noe som betyr at tallene våre er relativt forutsigbare. Når vi nå får noen store prosesser i tillegg til den pågående porteføljen, vet vi at omsetningen blir desto høyere. Jeg vil ikke tallfeste det, men vi ser at 2014 blir et aktivt år. Siden vi er 75 prosent partnereid, sier vi oss fornøyd med at resultat blir mindre ett år hvis vi til gjengjeld ser at vi har vokst, styrket laget, fått mer kompetanse eller ser spennende jobber og virksomhetsområder i fremtiden. Vi setter innhold og leveranse høyere enn resultat, sier Sandberg.

Henter inn profil
Nylig ble det kjent at Gyro hadde knyttet til seg to kjente navn fra tv-bransjen, produsenten Hasse Lindmo, som slutter i Eyeworks Dinamo for å bli frilanser, og tidligere kommunikasjonsdirektør i TVNorge og SBS Discovery, Svein Tore Bergestuen. Samtidig signaliserer Gyro at bredden i hva de holder på med blir stadig større. Selskapet ønsker ikke lenger å bli kalt et eventbyrå, men et opplevelsesselskap.

- I dag jobber vi med hele prosessen og involvering av de ansatte, ikke bare med arrangementene. Det er den store forskjellen på hva vi gjør nå og for fem år siden. Vi skal sørge for at folk forstår hva som skal skje, at de gleder seg og involverer seg, også på digitale flater. Det er en helt annen kraft i dette når det kommer over tid, arrangementet er bare med og utløser noe av det, sier Sandberg.

Sponsing og event er tema i siste utgave av Kampanje magasin som er på vei til abonnentene. Der kan du lese en større artikkel en ny om sponsorundersøkelse, i tillegg til andre saker om sponsing og event.

Vil du bli abonnent på Kampanje magasin? Les mer om det her .