- Creuna ønsket seg en kommersiell leder som kunne drive en endringsreise for å bedre selskapets konkurransekraft og få på plass flere kommersielle ledere. Nå har jeg gjort en del av jobben også får noen ta over å gjøre resten, sier Karl Fredrik Lund til Kampanje. 

Han slutter i stillingen som administrerende direktør i Creuna kort tid etter at han kom til det teknologidrevne design- og kommunikasjonsbyrået. Lund kom til Creuna i mars i fjor. Før det var han viseadministrerende direktør i Telia hvor han ledet den store omprofileringen av Netcom til Telia.  

Les også: Creuna bytter toppsjef - faller samtidig for ny Kobra

- Hva gjorde at du ikke ville gjøre resten av jobben i Creuna?

- Vi hadde et litt ulikt syn på strategi og implementering og da er det naturlig at man blir enige om å være uenige. Jeg ønsker ikke å kommentere noe mer rundt dette. Men dette er helt udramatisk.

- Ble du bedt om å gå? 

- Dette var en villet handling fra begge parter. Det er naturlig når man har et ulikt syn på strategien og hvordan den skal implementeres.

- Er du skuffet over ikke å få lede Creuna videre?

- Ikke skuffet. For meg er dette «the name of the game». Creuna går inn i en ny fase nå og jeg føler jeg har bidratt til at de står godt rustet for å ta neste steg. Det kan jeg ikke være skuffet over. Jeg er heller glad for at jeg har fått være med i denne første fasen.  

- Ett år er ikke lenge? 

- Det passet nå. Creuna fullfører i disse dager kjøpet av rådgivningselskapet Kobra og skal integrere dette miljøet og da passet det bra nå. Om det er et halvt eller helt år, er ikke det avgjørende når timingen er der.

- Følte du deg hjemme i Creuna?

- Jeg ble hentet til Creuna som en sterk kommersiell leder og en som driver endringsledelse. Jeg føler derfor at jeg har levert på den bestillingen, dessuten er det slik at ulike livssykluser trenger ulike ledere.

- Hva har uenigheten gått ut på?

- Jeg vil ikke gå nærmere inn på dette.

- Hvor lang tid har du på å finne deg noe nytt å gjøre?

- Det er ikke så viktig hvor lang tid jeg har, men hvor lang tid jeg vil bruke og da er jeg så heldig at jeg allerede har noen spennende samtaler. Men jeg skal i hvert fall bruke påsken til å få unna de tingene jeg skylder på hjemmebane, så får vi se hva som dukker opp.