Det forteller sportsredaktør i NRK, Espen Olsen Langfeldt, til Kampanje.

TV 2 og NRK har samarbeidet om fotballmesterskap for både damer og herrer i en årrekke. Kanalene har pleid å ha fotballstudio sammen på Kontraskjæret i Oslo, hvor også tusenvis av fotballglade mennesker tar turen i løpet av et mesterskap for å få servering og se kamper på storskjerm.

Les også: Slik blir fotball-EM på TV 2 og NRK - får med komiker og TikToker på laget

Kanalene har dermed kunne rapportere om folkefest mellom omtrent hvert eneste spark på ballen, men under EM i Tyskland blir det annerledes.

TV 2 akter å holde tradisjonen ved like, mens NRK trekker seg tilbake til Marienlyst.

- Vi kommer ikke til å ha fast studio på Kontraskjæret, men det kan hende vi stikker innom for å rapportere om stemningen, sier Olsen Langfeldt.

- Da med en utegående reporter?

- Ja, riktig.

- Hva er grunnen til at dere holder dere på NRK?

- Det handler om den totale leveransen. Vi har tilgang på studio og kan få bedre arbeidsflyt, i tillegg er det litt økonomi. Det er stor verdi i å gjenbruke eksisterende studio, istedenfor å sette opp et nytt og midlertidig.

- Hvor mye sparer dere på det?

- Det er ikke det som er hovedpoenget. Hovedpoenget er arbeidsflyten. Med studio på NRK får vi jobbet kontinuerlig hele veien.

NRK og TV 2 hadde to forskjellige studioer også under forrige mesterskap som var VM i Qatar. Da var hovedgrunnen at det var vinter.

- Vi gjorde dette også under VM i Qatar, så vi tar med oss gode erfaringer fra den gang, sier Olsen Langfeldt.