Motion Blur Commercials, som er et datterselskap av Motion Blur, fikk lite kjærlighet i 2017. Omsetningen ble halvert fra snaue 60 millioner kroner i 2016 til 30 millioner kroner i 2017. Driftsresultatet krympet inn fra 6,5 millioner til 64.000 kroner.

Årsaken, ifølge daglig leder Espen Horn, er at spillefilmene «Den 12. mann», som gikk for fulle hus på tampen av fjoråret, og «Amundsen», som har premiere februar 2019, har tatt all oppmerksomhet.

- Vi la selskapet ned i stabilt sideleie for å bruke all tid på «Den 12. mann» og «Amundsen», sier Horn til Kampanje.

Nå vil han igjen satse for fullt på reklamefilm og girer opp satsingen på selskapet. Samtidig har de opprinnelige eierne Harald Zwart, Espen Sandberg og Horn kjøpt ut SF Film fra reklameselskapet. 

- Harald, Espen og jeg kommer fra reklame. Vi er vokst opp med reklame, flasket opp på reklame og vil gjøre reklame til vi dør, sier Horn.

SF Film eier fortsatt 49 prosent av spillefilmselskapet Motion Blur, men har altså ikke lenger en eierandel i reklamefilmselskapet Motion Blur Commercials.

- Når vi nå starter opp igjen så er det med den samme barnlige fryden som da vi startet i 2002, vi er de samme eierne som gjør dette og ilden og iveren etter å gjøre god reklame er tilbake. Samtidig så ser vi at markedet har blitt forurenset av våre konkurrenter og deres oligopol skal herved utfordres. Det er ikke lenger godt nok å tilby byrå og annonsører venstre armen eller høyre armen, men faktisk begge to - samtidig. Som vi alltid har sagt i Motion Blur, man for to par mennesker i et par sko når man produserer med Motion Blur, sier Horn eplekjekt.

Han får med seg Kavar Singh, som også tidligere har vært tilknyttet Motion Blur, og Niels Windfeldt. De inngår i en regissørstall som også består av Harald Zwart og Espen Sandberg.

- Der blir kun fire regissører. Vi skal være små, smidige og enkle, sier Horn.

Fokuset til Motion Blur skal være å lage film i stor skala med moderne budsjetter», forteller Horn.

- Med moderne budsjetter, mener du små budsjetter?

- Da mener jeg budsjetter som inneholder mange komponenter. Da jeg begynte med reklame, leverte man filmer til tv og kino. Nå opplever vi ofte at vi leverer mellom 10 og 20 forskjellige verskjoner til kunden. Vi skal turnere alt fra sponsorplakat til prerolls på YouTube, Snapchat, Instagram og Facebook. Det skal man få til med budsjetter som ikke nødvendigvis har blitt mindre, men der innholdet er stadig større.

Går til Motion Blur:

Kavar Singh (til venstre) og Niels Windfeldt skal regissere reklamefilmer for Motion Blur Commercials.