Nylig skrev Kampanje at Dagbladet siden høsten 2017 har jobbet med sin nye satsing, Dagbladet Spill, en YouTube-kanal for spillentusiaster og gamere. Mediehuset utlyste i vinter en stillingsannonse der Dagbladet søkte etter gaminginteresserte innholdsprodusenter under tittelen «Vil du ha Norges kuleste jobb?».

Over 100 søkere meldte sin interesse. Nå har kulturredaktør Sigrid Hvidsten og Spill-prosjektleder Marie Røssland, med god hjelp av den kjente youtuberen Joachim  «Noobwork» Haraldsen, plukket ut to menn og to kvinner i alderen 17 til 26 år. 25 prosent av søkerne var kvinner.

De fire er Christopher Robin Omdahl (26) fra Sørlandet, bor i Oslo, Emilie Marty Bye (17) fra Nesodden, Henrik Moe Wæhre (17) fra Langhus, og Bianca Nustad (21) fra Oslo. 

De fire skal ukentlig levere videoinnhold til Dagbladet Spill-kanalen. Det blir alt fra såkalte  «Let´s play»-videoer, der gameren filmer seg selv og skjermen mens han eller hun spiller, til anmeldelser og serier med flere videoer om samme spill.   

Les også: Over 100 vil «game» for Dagbladet - lanserer ny spillkanal

Vi var ikke helt forberedt på at vi skulle få inn så mange gode videoer i søkeprosessen. Folk er rett og slett fantastisk flinke. Vi skjønte raskt at vi måtte sette sammen et team der spillerne komplementerer hverandre. Vi endte med fire spillere som er veldig forskjellige typer med veldig forskjellig spillsmak, noe jeg tror er viktig for at vi skal nå bredt. Jeg er utrolig fornøyd med gjengen vi har valgt, og spesielt fornøyd med at det er to jenter og to gutter. Nå gleder vi oss veldig til å bygge opp kanalen med bra spillinnhold, sier Sigrid Hvidsten til Kampanje.

 Solgte Pressfire
Spillnettstedet Pressfire.no sto i fare for å bli lagt ned under kuttene i Aller Media og Dagbladet i årsskiftet 2015/2016. Da tok Jarle Hrafn Grindhaug og Erik Fossum sluttpakke i Dagbladet og kjøpte ut Pressfire, som de nå driver selv.

- Pressfire ble jo kjøpt ut av Dagbladet, og samtidig var vi i en nedskjæringsprosess hvor vi ikke hadde råd til å satse. Nå tenkte vi at vi skulle gjøre noe nytt, og vi har muligheten til å satse økonomisk, sier Hvidsten.

Les mer: Tar med seg nettsted og forlater Dagbladet