Denne uken lanserte NRK-programleder, Haddy Njie, sin nye bok der hun gir sin versjon av hvordan hun opplevde alle beskyldningene og anklagene som ble rettet mot mannen i 2017 og 2018.  Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar 2018 som følge av flere varsler knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Fredag kveld var Njie gjest i talkshowet «Lindmo» og flere reagerer nå på intervjuet som fant sted mellom Njie og programleder Anne Lindmo på grunn av manglende kritiske spørsmål og at hennes versjon ble stående uimotsagt i programmet, skriver Aftenposten

- Jeg undrer meg over at NRK vil gjøre dette? At dere ikke forstår at dette er klassisk retraumatisering mot alle de som varslet, skriver psykiater Inger Kragh Nyhus i et innlegg på Facebook.

Kragh Nyhus mener det kan være skadelig for både Giske-varslere og andre som har varslet om seksuell trakassering når Haddy Njie i beste sendetid «ikke blir motsagt av noen på den andre siden». Psykiateren går så langt som å mene at NRK ikke viser den varsomheten de må vise i en så betent sak, og at de svikter sitt samfunnsoppdrag.

- Dette var ikke varsomt. Dette var unødvendig, vondt og vil oppleves som et partsinnlegg. Det sitter mange der ute. Ikke kun de som er affisert av Trond Giskes handlinger, men også alle andre som har opplevd seksuell trakassering, vil kunne oppleve dette som retraumatiserende, skriver hun.

I en SMS til Aftenposten skriver «Lindmo»-prosjektleder Trine Sollie at de er fornøyd med intervjuet og at NRK ikke hadde til «hensikt å retraumatisere noen».

- Vi mener intervjuet er godt balansert og gir Haddy Njie tilstrekkelig med motstand. Njie blir behandlet på akkurat samme måte som andre gjester i programmet, svarer Sollie, som sier at hun håper at intervjuet kan «mane til ytterligere refleksjon i en viktig sak».

Haddy Njie ble lørdag intervjuet også på NRK-programmet «Ukeslutt» der hun debatterte med en av varslerne Sunniva Andreassen som reagerte sterkt på Njies bok i en kronikk i Aftenposten, adressert til Haddy Njie.