Kronprins Haakon sier at han kan kjenne seg igjen i prinsesse Märtha Louises beskrivelse av hvor vanskelig det er med oppmerksomhet.

I et intervju med svensk TV tidligere i år fortalte prinsesse Märtha Louise at det har vært krevende å stå i medienes søkelys, særlig i ungdommen. I intervjuet sa prinsessen følgende:

- Ja, jeg er nok den i Norge som har tatt imot mest kritikk av alle tror jeg.

Roste pressen
Under onsdagens pressemøte i forbindelse med kronprinsparets tur til London spurte Aftenposten om hvordan kronprinsen ser på søsterens mediekritikk og opplevelse av å stå i søkelyset.

Kronprinsen roste norsk presse for jobben de gjør og samfunnsoppdraget pressen har.

- Men ja, klart jeg kjenner meg igjen i noe av det søsteren min sier, sa han.

- Da vi vokste opp, var det jo mye oppmerksomhet på oss og privatlivet vårt, og det kan oppleves som vanskelig det. Så jeg har en viss forståelse for det, fortsatte kronprinsen.

- Får se hva tiden vil bringe
I november i fjor ble det kjent at Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset. Da skrev hun at avgjørelsen var tatt i samråd med kongen og dronningen. I intervjuet med SVT sa prinsessen at hun håper å få slike oppdrag igjen i framtida.

På spørsmål fra NRK om hva som skal til for at det skal skje, svarte kronprins Haakon slik:

- Nå har vi funnet en ordning som vi har kommet til enighet om, som vi må la fungere en stund. Og så får vi se etter hvert hva tiden vil bringe.

Næringskonferanse og litteraturtreff
Under oppholdet i London har kronprins Haakon også stått for åpningen av en stor konferanse for norske og britiske næringslivsaktører innen blant annet energi, teknologi og finans.

Kronprinsesse Mette-Marit sto for åpningen av et bransjetreff for britiske bokhandlere, forleggere, oversettere og kulturjournalister i den norske ambassadørens residens i Kensington.

- Jeg er dypt takknemlig for forfatternes gaver til oss alle. Litteratur binder oss sammen med fortiden og fremtiden, på tvers av kontinenter og ulike livserfaringer. Litteratur binder oss til hverandre og til oss selv, sa kronprinsessen i åpningstalen.