Så langt i år har det vært mange nedbemanninger og konkurser i reklame- og kommunikasjonsbransjen. Næringsminister Jan Christian Vestre sa nylig til Kampanje at han jobber med å «legge til rette for gode rammebetingelser slik at kreative næringer kan lykkes.».

Hva betyr egentlig det?

Vil Vestre vektlegge pris mindre i offentlige anbud? Kanskje han vil nedjustere antall år et selskap må ha eksistert for å kunne delta? Eller andelen referansecase fra de siste tre årene?

For det er sånt som kunne hjulpet oss som fortsatt er i startgropa – og som ønsker å gjøre ting annerledes når gamle forretningsmodeller ikke funker.

Den eneste grunnen til at Bureau har klart å bli tre år, er fordi private organisasjoner og selskaper har turt å ta sjansen på nye ideer og ikke-etablerte navn. Det er modige markedsavdelinger, HR-sjefer, gründere og administrerende direktører som har sørget for at vi har en jobb å gå til hver dag. Og som gjør at vi bidrar tilbake til staten i form av skatt, arbeidsgiveravgift og verdiskapning.

Det er privat næringsliv som har holdt oss i live lenge nok til at det offentlige tør å ta sjansen på oss. (Offentlige anbud krever stort sett at du sender inn de siste tre årenes regnskap)

Ikke for det. Jeg har liten tro på at vi vil se offentlige kroner i Bureau-kassa fremover. Ikke slik pris vektlegges i anbudsrunder dag. Vi har testet. Nylig fikk vi resultatet på Bydel Gamle Oslo sitt anbud. De plasserte oss i det øvre sjiktet på kompetanse, men i bunnen på pris. Til sammen havnet vi dermed på 13. plass. Av 13 byråer.

Tabbet vi oss ut på pris? Nei, vi la oss på smertegrensen av hva et lite, uavhengig selskap med bærekraftig pensjon og sunne arbeidstider trenger i timen. For å kunne betale ut lønn, husleie, forsikringer, pensjon, feriepenger, arbeidsgiveravgift, selskapsskatt og ja, dere skjønner greia.

Hvordan andre byråer får til å operere med såpass lave timepriser, vet jeg ikke. Men for oss er saken enkel: Skal vi «dumpe» timeprisene til et konkurransedyktig og kunstig lavt nivå for det offentlige? Mens kundene våre som har trodd på oss og kjøpt våre tjenester fra dag én, skal betale ordinær pris? Nei, selvfølgelig skal vi ikke det.

I motsetning til tre av fire nystartede selskaper, håper vi å overleve lenge nok til å feire femårsdagen vår. Det skjer nok uten Jan Christian Vestres hjelp.