NRK endrer organiseringen av Distriktsdivisjonen. De siste fem årene har divisjonen vært delt i fem regioner, nå skal de bli til fire. Region Sør og Region Øst blir nå en fellesregion med NRK-kontorene på Sørlandet, i Vestfold og Telemark og Oslo og Viken. Det forteller NRK selv i en pressemelding sendt ut i dag.

Den nye regioen skal hete Sørøst og felles regionredaktør blir Heidi Pleym, i dag regionredaktør i Sør.

- Det er mye kompetanse i den store regionen, og vi må legge til rette for mer samarbeid på tvers for å få til flere strategiske satsinger og mer utvikling på innholdssiden. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, og bli kjent med alle de dyktige medarbeiderne som jobber i den nye regionen, sier Heidi Pleym.

Tidligere regionredaktør for Oslo og Viken, Jannicke Engan blir utviklingsredaktør med ansvar for strategiske satsninger og samarbeid på tvers av regionene.

- Dette er en jobb jeg har hatt skikkelig lyst på og som jeg mener er kjempeviktig for at vi skal klare å ta fatt på noen av våre utfordringer. En av arbeidsoppgavene som står øverst på lista er å jobbe sammen med alle de dyktige programskaperne vi har, for at vi skal lykkes enda bedre med å nå publikum med våre programmer i det valgbare universet i konkurransen mot de store internasjonale aktørene, sier Engan. 

Hovedårsaken til den nye organiseringen er en mer effektiv lederorganisering, når Oslo og Viken går fra tre til én organisatorisk enhet, og region Sør fra tre til to, skriver NRK.

Distriktsdirektør Marius Lillelien understreker at denne organisasjonsprosessen ikke handler om kutt, men å styrke NRK på prioriterte områder. Ved å redusere antall ledergrupper kan man nå bruke de frigjorte stillingene til å opprette egne funksjoner, blant annet som ansvarlig for dybde- og gravejournalistikk ute i landet.

- I tillegg oppretter vi en ny funksjon som utviklingsredaktør som kommer til å jobbe med nyskaping og samarbeid på tvers av organisasjonen. Jeg veldig glad for at vi har fått på plass Jannicke Engan i den nye rollen som utviklingsredaktør og Heidi Pleym som regionredaktør for Sørøst, det er to tydelige ledere med bred erfaring og stor gjennomføringsevne og jeg er helt sikker på at det vil bidra til enda bedre innhold for publikum i hele landet, sier Lillelien. 

Den nye organiseringen gjelder fra 16. mars.