Nadia Hasnaoui skal lede sendingen fra Slottsplassen i Oslo. Det skriver NRK i en pressemelding.

Med seg får hun Noman Mubashir som utegående reporter, mens Kirsti Falch-Nilsen kommenterer barnetoget i Oslo for andre år på rad.

- Jeg føler meg privilegert som får være med på å formidle festen og stemningen fra hele landet til hele landet, sier Nadia Hasnaoui.

- Den minner oss om hvor heldige vi er her i Norge, som kan leve i trygge fellesskap og med stor tillit til hverandre. Vi byr på en herlig blanding av gjester fra studioet vårt på Slottsplassen. Her blir noe for liten og for stor, og humor og alvor i skjønn forening, fortsetter hun.

Mubashir var reporter så langt tilbake som i 2008. Nå er han igjen klar for å ta med seg mikrofonen rundt i Oslo. 

- 17. mai er verdens fineste fest. Vi feirer alt vi er så glade i. Friheten, uavhengigheten, demokratiet, verdiene våre, sier Mubashir.

Også kommentator Kirsti Falch-Nilsen er forberedt på sterke følelser.

- Jeg skal følge tretti tusen barn i toget opp til Slottsplassen, hvor kongefamilien venter på balkongen. Det er et enormt opplegg. Jeg gleder meg skikkelig og er forberedt på å bli rørt, sier Kirsti Falch-Nilsen.

Sendingen starter klokka 07.50 på NRK og varer i over seks timer.

Fjorårets sending ble også ledet av Hasnaoui og Falch-Nilsen, da med Matias Aleria som tredjemann. Sendingen hadde et seersnitt på 290.000 seere, men gjennom hele dagen var totalt 1.128.000 seere innom sendingen.