For femte år på rad setter DNB søkelyset på kapitalgapet mellom kvinner og menn med kampanjen #huninvesterer. Denne gangen er det behovet for flere kvinnelige rollemodeller som løftes opp under parolen «Vi kan ikke styre verden, hvis vi ikke eier den».

Ifølge DNB eier norske menn fremdeles 1335 milliarder mer i bruttoformue enn norske kvinner.

- Under #huninvesterer-satsingen har vi lenge samlet forskning knyttet til barrierer for likestilling innen gründerskap, ledelse, eierskap og investering. Innsikten viser blant annet at likestillingen hemmes av mangel på kvinnelige forbilder. Derfor handler årets kampanje om forbilder, for å bevisstgjøre, motivere og gi økt økonomisk kompetanse og erfaring, så vi kan skape endring som strekker seg til neste generasjon, sier Aina Lemoen Lunde, divisjonsdirektør for konsern merkevare, marked og salg i DNB.

Den første #huninvesterer-kampanjen hadde Beyoncé på lydsporet. Deretter har kvinnelige superstjerner som Gwen Stefani, Robyn og norske Sigrid tonesatt uttakene.

- Derfor var det også stor glede når nummer én på ønskelisten vår, Sia, lot oss bruke «Unstoppable» for å tonesette den ukuelige holdningen til jentene i filmen, sier Aina Lemoen Lunde.

Try har som vanlig vært reklamebyrå på kampanjen, mens Ohlogy har vært ansvarlige for musikken. B-Reel har produsert filmen med Nicolina Knapp på regi.

- Vi er utrolig stolt over årets #huninvesterer. Her ligger det mye viktig arbeid bak fra mange mennesker. Den nye innsikten som er jobbet ut knyttet til rollemodeller bidrar til å sette et nytt viktig fokus på hvordan vi og alle kan fortsette arbeidet med å utjevne den økonomiske skjevheten og bidra til å tette kapitalgapet, sier Erik Krogh, seksjonsleder i konsern merkevare, marked og salg i DNB.