Rettighetene som Viasat Broadcasting har sikret seg, er de eksklusive, skandinaviske rettighetene til europamesterskapet i håndball i 2016 og 2018 for både kvinner og menn. Dette inkluderer sendinger på fri-tv og betal-tv, samt mobile enheter og internett, heter det i en pressemelding fra Viasat. Rettighetene omfatter også kvalifiseringskampene til EM i 2014, 2016 og 2018.

Alle Norges kamper, semifinaler og selve finalen skal sendes på fri-tv. Kampene fra de to mesterskapene vil bli vist på Viasats fri-tv- og betal-tv-kanaler, samt på web-tv-tjenesten Viaplay.

– Håndball er en veldig populær sport i Skandinavia med en stor og lojal tilhengerskare. Vi er henrykt over å ha sikret oss disse rettighetene, og vi kommer til å tilby kvalitetssendinger fra mesterskapene til et bredt publikum. Dette er enda et bevis på vårt engasjement i arbeidet med å tilby vår seere det beste sportsinnholdet på mange kanaler og plattformer, sier sportssjef Stian Kleppo i Viasat i meldingen .

Håndballrettighetene er kjøpt av Infront Sports & Media.

– Viasat er spesialist på sportssendinger og har tidligere bidratt til utviklingen av andre sportsrettigheter. Selskapet er derfor riktig samarbeidspartner for å ivareta den høye publikumsinteressen for håndball i Skandinavia og å gi Det europeiske håndballforbundets flaggskip suveren synlighet på ulike plattformer. Da avtalen dekker tre kjerneområder for håndball, er den svært betydningsfull for utviklingen av sporten i Europa, sier Stephan Herth, Executive Director Summer Sports i Infront.