NSB har ansatt Kjetil Skogly (44) som leder for markedsavdelingen i NSB. Skogly starter opp i sin nye jobb allerede i dag der han til ta over ansvaret for fagområdene massekommunikasjon, merkevare, CRM, produkt og miljø i NSB

- Vi gleder oss over at Skogly nå tar fatt på sine oppgaver med å fortsette byggingen av NSB som merkevare. Han har en fantastisk erfaring og kompetanse, som vi ser frem til å benytte oss av, sier kommersiell direktør i NSB, Karen Hancke.

- Perfekt «match»
Dermed slutter Skogly som marketingsjef og kreativ leder i DNB et sted han vært siden 2007. Som leder av marketingavdelingen i DNB har Skogly hatt ansvaret for DNBs kreative uttrykk og vært sentral i arbeidet med å løfte omdømmet til DNB gjennom både banebrytende og prisvinnende kampanjer. Før Skogly kom til DNB var han markeds- og kommunikasjonsdirektør i Byggmakker Norge.

- Jeg mener at NSB er en av Norges mest spennende merkevarer. Noen ble nok overrasket da valget falt på NSB når det går sånn på skinner i DNB for tiden, men jeg mener oppriktig at ikke mange merkevarer i Norge har et større potensiale og er mer spennende å jobbe med. Mange forveksler spennende merkevarer med sterke merkevarer. Her er jeg uenig. For meg er spennende merkevarer de med store muligheter. Jeg trives med utfordringer og endring og derfor er dette en perfekt match, sier Kjetil Skogly til Kampanje.

Vunnet priser
At det har gått på skinner i DNB er ingen underdrivelse. Begge de to siste DNB-reklamene har gått til topps i TV 2s reklamekonkurranse «Gullfisken» og banken har også forsynt seg grovt i reklamebransjens konkurranse «Gullblyanten» med blant annet den prisvinnende reklamekampanjen med George Clooney i hovedrollen.

I 2011 var Kjetil Skogly også med på å bli kåret til «Årets markedsfører» av Kampanje og Markedsforbundet.

- Det er litt av en jobb du forlater?

- Ja, det har vært noen veldig fine år i DNB, men som jeg sa til de jeg jobbet sammen med så har jeg fått til alt jeg satte meg som mål å få til i DNB. Jeg har derfor tenkt på hva som skal være «the next step» og tenkt en stund på hvordan det ville vært å jobbe litt bredere. I DNB har jeg kun jobbet med marketingbiten, mens jeg nå får kontroll på flere ting enn bare reklamen. Men jeg tar med meg mye av det som jeg har lært i DNB, sier Kjetil Skogly til Kampanje.

Banebrytende
- Du har vært med å endre måten bank kommuniseres i reklame. Vil vi se noe lignende for NSB i tiden som kommer?

- Før jeg kom til DNB jobbet jeg i Byggmaker og noe av det vi gjorde der, var også å bryte med måten man kommuniserte. Dette er noe jeg tar med meg videre. Jeg tror man kommer til å merke et skifte i måten NSB kommuniserer og at vi skal bryte med det språket som ligger der i dag. Det tror jeg at jeg kan love. Vi skal øke oppmerksomheten rundt markedsføringen selv om det ikke er dårlig det som er blitt gjort frem til i dag, sier Skogly.

- I DNB var det store prosjektet å bli et bedre likt selskap og en bedre likt bank. Mange vil kanskje si at det kunne passet for NSB også?

- Det er mange fellestrekk. Men i NSB er det litt omvendt, enn det var i DNB. Kundetilfredsheten til NSB er mye høyere enn det omdømmet generelt skulle tilsi og det er et godt utgangspunkt når du skal bruke kommunikasjon som virkemiddel, sier han.

- Da gjenstår det vel bare å lokke George Clooney over til NSB?

- Jeg sa til Åge-Christoffer Lundeby (kommunikasjonsdirektør persontog i NSB, red. amn.) at dersom George Clooney hadde bodd på Lillestrøm, hadde han tatt toget il Oslo. Vi skal overraske i kommunikasjonen vår fremover, så får budsjett styre litt hvem som snakker, sier Skogly.