- Sør-Korea har et veldig konkurransepreget kommunikasjonslandskap. Derfor er det veldig stas at vi sammen med Hill and Knowlton har vunnet prisen for beste kampanje i Sør-Korea i 2022, sier Norges sjømatråds Manager i Sør-Korea, Mia Sætre Bernhardsen i en pressemelding. 

Hun kunne nylig ta imot reklameprisen Blue Dragon, som er beviset på at Sjømatrådets kampanje «Norwegian Salmon is always right», gikk helt til topps i Sør-Korea.

Blue Dragon-prisen har eksistert siden 2000 og deles ut av «Dragons of Asia», og løfter frem den beste markedsføringskommunikasjonen i Asia. Kriteriene for prisen er blant annet strategi, konsept, utførelse og resultater. Blue Dragon-juryen begrunner Sjømatrådets seier med at kampanjen var synlig på mange flater.

- Når man skal lage en god kampanje handler det mye om å lage noe som appellerer til forbrukerne. Da må vi sørge for at kampanjen er synlig og tilpasset, sier Bernhardsen.

Bakteppet for kampanjen henger sammen med et utfordrende 2022 der lakseprisen økte og konsumet dalte. Kampanjens mål var å øke konsumet og kjennskapen til norsk laks i Sør-Korea, og inspirere til flere måter å tilberede maten.

- Favoritthobbyen til koreanerne er fjelltur og camping, og derfor ble det et naturlig valg å markedsføre norsk laks ved å lage det perfekte måltidet på camping.

Håpet var at kampanjen skulle inspirere forbrukerne til å ta med seg og spise laks på tur, som helgekos hjemme og som et sunt måltid etter trening. Kampanjen ble vist i en rekke flater, blant annet som TV-innslag, reklame på busser og bygg, samt visningsturer til Norge med influensere fra Sør-Korea.

- Også næringen hjemme i Norge skal ha litt av æren for denne prisen.

I ettertid rapporterer Sjømatrådet om at kampanjen bidro med å øke kjennskapen til opphavsmerket «Seafood from Norway», fra 37 til 52 prosent i løpet av et år. I tillegg ble «laks» det mest brukte søkeordet i den koreanske søkemotoren «Naver» i kampanjeperioden.

- Det var veldig gøy å se, og det har aldri skjedd før, forteller Bernhardsen.

Norsk laks på campingtur:

Norsk laks har blitt markedsført med fjelltur og camping i Sør-Korea. Her er Chef Park fra et pop-up-arrangement i 2022. Foto: Norges sjømatråd