Nyhetene fortsetter å strømme inn fra MTG-sfæren, etter at selskapet i forrige uke slapp nyheten om at mediekonsernet som eier og driver kanaler som TV3, Viasat 4 og P4 her til lands, skal kutte rundt 300 årsverk i et forsøk på å styrke seg digitalt.

Les også: Rønningen rydder i MTG Norge

Nå går også ryktene om at MTG ønsker å selge visse deler av satellitt-tv-selskapet Viasat.

Det er svenske Dagens Industri som refererer til den russiske avisen Vedomosti om at MTG skal hat bestemt seg for å selge sitt tv-distribusjonsselskap i Russland, sentral- og øst-Europa  samt Afrika til milliardæren og oligarken Leonard Blavatnik.

- Jeg har sett opplysningene, men vi kommenterer aldri rykter i markedet, sier MTGs pressesjef Per Lorentz til DI.

Blavatnik er kjent fra blant annet sitt engasjement i mobiltelefoniselskapet Ice og lanseringen av den nye mobilmerkevaren Ice.net gjennom investeringsselskapet Access Industries.

Les også: Skal bygge merkevare i «kaos»-marked

Men det finnes sterkere koblinger. Blavatnik er også stor eier i Spotify-konkurrenten Deezer der MTGs mangeårige konsernsjef Hans Holger Albrecht er sjef.

Les også: Albrecht forlater MTG

Stefan Nelson, medieanalytiker i investeringsbanken SEB tror på ryktene.

- Det som har med Russland å gjøre kan man si skjer mens selskapet er truet med pistol, men selskapet agerer veldig proaktivt blant annet gjennom å bygge Viaplay, den store sparepakken og digitale oppkjøp. Jeg synes generelt at man ligger et par år foran sine tradisjonelle konkurrenter. Mye taler for at vi ser et nytt MTG om 1-2 år og det tror jeg kommer til å gavne aksjeeierne, sier Nelson.