Saken oppdateres!

Øyulf Hjertenes (44) tiltrer rollen som Chief Operating Officer i Schibsted News media i dag, 1. september. Det melder Schibsted i en pressemelding fredag denne uken.

- Jeg er utrolig fornøyd med at Øyulf takket ja til denne nyopprettede stillingen. Det er få som har like lang fartstid i Schibsted-systemet som ham, så han kjenner organisasjonen bedre enn de fleste. Han har også vokst opp i og med journalistikken, som er kjernen i det vi driver med, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør i Schibsted News Media i meldingen.

Han får nå en «nøkkelrolle», ifølge Tveitnes.

- Som COO vil Øyulf ha en nøkkelrolle i å videreutvikle nyhetsdivisjonen og bidra til innovasjon og samarbeid i en kompleks organisasjon.

Hun peker på at hans evner til å «se fremover og gjøre strategier om til konkrete resultater» passer godt med nyhetsdivisjonens langsiktige mål. 

- Som går på å opprettholde journalistikkens betydning i samfunnet og samtidig levere bærekraftig vekst, sier Tveitnes

Hjertenes får et dedikert ansvar for strategi, kommunikasjon og printvirksomheten i Schibsted News Media. I tillegg vil han ha ansvaret for eksterne strategiske partnerskap, ifølge meldingen.

Han fortsetter samtidig som styreleder for Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.

- Schibsted er et mediekonsern med fantastiske merkevarer, dedikerte og dyktige medarbeidere og høye mål for fremtiden. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som COO, og ser frem til å være med på å utvikle selskapet videre, sier Hjertenes.

Hjertenes startet som journalist i Bergens Tidende allerede i 2003 - tre år før Schibsted ble majoritetseier i avisen. Etter noen år fikk han ulike lederroller i mediehuset, før han i 2015 ble utnevnt til ny sjefredaktør og administrerende direktør.

I 2019 ga han fra seg redaktøransvaret til nåværende sjefredaktør Frøy Gudbrandsen, og ble direktør for fellesskapet av Schibsteds mediehus på Vestlandet, Schibsted Kyst. Siden da har han vært styreleder for Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Schibsteds lokalaviser på Vestlandet. I tillegg er Hjertenes styreleder i NTB og i Media City Bergen.