Det norske produksjonsselskapet Tellus Works, som holder til rett utenfor Oslo, har produsert internasjonale livsstilsprogrammer om mat, drikke og reise i flere år. Nå er selskapet nominert i fire kategorier for programmene «Wine First» og «People of The North» under årets Taste Awards 2024 som hvert år belønner de beste livsstilsprogrammene på TV i USA.

Tidligere TV 2- journalist Arne Hjeltnes står bak reiseprogrammet «People of The North» som han leder sammen med Stig Bareksten og Frida Rogne. Sammen tar de amerikanske seere med til spennende plasser rundt omkring i Norge. Programmet er nominert i kategorien «Beste mat- og reiseprogram». 

- Utrolig morsomt
Hjeltnes sier i en pressemelding at han er glad for at så mange amerikanere får ta del i våre fortellinger om folk i nord.

- Det har vært utrolig morsomt å vise fram det fantastiske landet vårt for et stort amerikansk publikum. Etter mange år i norsk fjernsyn er det artig å få prøve seg på et helt nytt publikum. 

Hjeltnes mener timingen for serien har vært perfekt. 

- Siden både interesse for landet vårt og turistsstrømmen fra USA og Europa har vært enormt stor. Vi har opplevd at det internasjonale publikumet er veldig opptatt av alt som er nordisk og våre små vellukka samfunn og deres historie. 

- Veldig stolt
Det andre norske programmet som er nominert er «Wine First». Programmet ledes av Liora Levi, Yolanda Año og Maya Samuelsson og er nominert i kategoriene «Beste vinprogram», «Beste mat og reis program» og for «Beste regi».

Regissør Johannes Brun sier i meldingen at han er veldig stolt over anerkjennelsen.   

- Det er gøy å tenke på at millioner av amerikanere har fått med seg vår serie om vin fra hele verden og at vi klarer å fylle en nisje som både underholder og byr på vakre bilder og kunnskap.

Både «Wine First» og «People of the North» er tilgjengelig på Altibox i Norge.

Eksekutiv produsent i Tellus Works, Morten Ottesen sier Taste Awards blir omtalt som «Oscar for amerikanske livsstilsprogrammer».

- Så prisen føles ekstra gjev.