Det er klart etter at Viaplay har sikret seg rettighetene til mesterskapet for Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Nederland ut 2029-sesongen.

Mediegiganten omtaler avtalen som historisk, all den tid den er den lengste noensinne mellom Viaplay Group og Formel 1.

Rundt 70 millioner seere verden over ser hver VM-runde, og fjorårets sesong ble angivelig sett av totalt 1,5 milliarder mennesker.

40 prosent av seerne er kvinner, mens én av tre TV-seere er under 35 år, og én av tre tilhengere har begynt å følge sporten de siste fire årene. I 2023 var Formel 1 verdens raskest voksende store sportsliga i sosiale medier, for fjerde år på rad.

Gode seertall
- Formel 1 har blitt en av verdens mest populære sportsrettigheter fordi det løfter individuelle prestasjoner, lagsamarbeid og teknologi til det ytterste av hva som er mulig og kulminerer i et fantastisk drama på et menneskelig og sportslig plan, sier norgessjef Kenneth Andresen i Viaplay Group.

- Vi har vært hjemmet til Formel 1 i mange år, og akkurat som sportens utrolige lag leter vi alltid etter den ekstra fordelen for å holde oss foran konkurrentene. Våre innovative sendinger vil fortsette å sette nye standarder, sier sportsdirektør Peter Nørrelund.

Formel 1 har sikret Viaplay gode seertall i Norden og Nederland, blant annet som følge av navn som Max Verstappen, finske Valtteri Bottas og danske Kevin Magnussen.

Formel 1 har nå ifølge Viaplay rundt fire millioner fans i Norden og hadde totalt fem og en halv millioner nordiske seere i 2023.

Økonomiske utfordringer
Avtalen om fem nye år med Formel 1-rettigheter kommer samtidig med at Viaplay fortsetter å slite økonomisk. Selskapet gikk i fjor med et tap på drøyt 10 milliarder kroner.

Nylig inngikk selskapet en avtale som innebærer at Prime Video kjøper rettighetene til én Premier League-kamp per runde neste sesong i det danske og svenske markedet. Norske Viaplay-kunder berøres ikke av dette.

I første kvartal i år gikk Viaplay med et driftsunderskudd på 473 millioner svenske kroner. Det tilsvarer drøyt 480 millioner norske kroner.

Samtidig har Viaplay varslet at de skal lansere en helt ny TV-kanal der strømmeselskapets rettigheter skal vises fram.

(©NTB)