I år går TV-aksjonen til Redd Barna og for fjerde gang er det reklamebyrået Nord DDB som har fått jobben med å lage en kampanje som både skal løfte givergleden og rekruttere bøssebærere.

Kampanjen har fått navnet «La barn leve i fred».

- Målet er å gi 100.000 barn muligheten til å leke, lære og leve i fred. Til dette trenger vi bøssebærere som kan banke på dører over hele landet og minne folk på at det er TV-aksjonen. Vi har jobbet med denne kampanjen i mange måneder og gleder oss over å se den live over hele landet, sier Nina E. Larsen, leder for TV-aksjonen NRK, i en pressemelding.

Redd Barna forteller at det har vært viktig for dem å gi barna en stemme i arbeidet med kampanjen. 

- Vi måtte rett og slett snakke med dem det gjelder. Vi i Redd Barna har samarbeidet med en gjeng kloke ungdommer som selv har flyktet fra krig og konflikt, sier Frederick A. Reiersen, rådgiver for barns medvirkning i Redd Barna.

- Det å gjøre TV-aksjonen er en stor og kompleks jobb, så vi setter stor pris på det gode og tette samarbeidet vi har hatt med Redd Barna og TV-aksjonen. Å få muligheten til å utvikle kampanjen sammen med ungdom som selv har opplevd krig, har vært enormt lærerikt. Innsikten vi fikk fra dem benyttet vi aktivt i uttakene våre. Nå gleder vi oss masse til å vise det vi har laget sammen, vi tror denne kampanjen kan vekke stor giverglede i hele Norge, sier de.

Filmen er produsert av Tangrystan og regissert av duoen Ida & Andreas.