Kommersiell sjef for TV 2s betal-tv-kanaler, Glenn Uthaug, tiltrer 1. februar i stillingen som salgsdirektør business i Viasat.

- Jeg er henrykt over å få Glenn med på Viasat-laget. Kombinasjonen av Glenns imponerende bakgrunn og hans kommersielle og profesjonelle egenskaper gjør oss godt rustet for arbeidet med å skape ytterligere verdier for både våre samarbeidspartnere og Viasat, sier Vegard K. Drogseth.

Uthaug vil være ansvarlig for å forhandle og utvikle samarbeidsavtaler for Viasats produkter og tjenester, samt salgs- og markedssamarbeid med distribusjonspartnere.

-Dette er en omfattende og krevende stilling i et godt posisjonert selskap som jeg gleder meg stort til å ta fatt på. Jeg har gjennom de siste årene rukket å bli godt kjent med Viasat både som samarbeidspartner og konkurrent. Dette gleder jeg meg virkelig til, sier Uthaug.

- Blir dette litt som å gå over til fienden?

- Det vil jeg ikke si. Viasat og TV 2 er dog konkurrenter på noen områder, mens man samarbeider på andre felt. Viasat er et godt posisjonert selskap med mange flinke folk, likeledes som TV 2-gruppen er det.

Uthaug har jobbet i TV 2 siden 1998 og var administrerende direktør i TV 2 Zebra og TV 2 Sport frem til i fjor, da han gikk over til å ha salgsansvaret for betal-tv-kanalene til TV 2-gruppen. I etterkant har TV 2 Zebra gjennomgått en større profilendring som har tatt kanalen i en mer maskulin retning til å bli en rendyrket mannekanal.

- Er TV 2 Zebra på riktig spor nå?

- Sånn som det fremstår på skjermen synes jeg det er et godt produkt. Det har fått en god innholdsportefølje og det var også fornuftig å gjøre de grepene TV 2-gruppen har gjort med den visuelle profilen. Jeg synes det er gjort et godt stykke arbeid.

Viasat ha på sin side det siste året tatt flere grep for å stake ut en ny kurs for selskapet. Uthaug er en av Viasats siste nyansettelser. CRM-direktør Anne Lene Hansen ble ansatt like etter sommeren.

- Vi er på vei til å skape et Viasat 2.0 som er bygget på verdier som godt håndverk, lagånd og lidenskap. Det er menneskene i Viasat som er nøkkelen til vår suksess, sier Drogseth.