Avtroppende kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen blir ny administrerende direktør i Norsk Tipping. Det skriver NRK i en pressemelding.

- Jeg er veldig glad for å kunne presentere Thor Gjermund Eriksen som ny administrerende direktør i Norsk Tipping. Han har solid bakgrunn fra mediebransjen, blant annet som konsernsjef i Amedia og kringkastingssjef for NRK de siste ni årene, sier Norsk Tippings styreleder Linda Bernander Silseth.

Eriksen tiltrer sin nye stilling 12. september.

- Dette er en veldig spennende og utfordrende jobb, og jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten, sier Eriksen.

Det var i januar i år det ble kjent at dagens sjef i Norsk Tipping, Åsne Havnelid, ville gi seg som leder av spillgiganten på Hamar. Havnelid hadde da ingen ny jobb som ventet og kunne i en pressemelding fortelle at hun ville «bruke litt tid på å vurdere ulike muligheter.»

- Det har vært et privilegium å lede Norsk Tipping med så mange fantastisk dyktige og engasjerte medarbeidere. Jeg har lært masse og fått lov til å være med på å utvikle selskapet videre i en veldig spennende tid, sa Havnelid.

Kulturminister Anette Trettebergstuen, som utgjør både NRK og Norsk Tippings generalforsamling, gleder seg over ansettelsen av Thor Gjermund Eriksen.

- Gratulerer Thor Gjermund Eriksen som ny direktør i Norsk Tipping! Rett mann til å ta tippinga inn i framtida, skriver hun på Twitter.

Ifølge pressemeldingen fra NRK har NRKs styre blitt enige med Thor Gjermund Eriksen og Vibeke Fürst Haugen om at Eriksen fratrer stillingen som kringkastingssjef 29. april, og at Fürst Haugen tiltrer samme dag.

At Vibeke Fürst Haugentar over som den nye kringkastingssjefen etter Thor Gjermund Eriksen, som har hatt stillingen de siste ni årene, ble kjent på en pressekonferanse 17. mars.

Les også: Vibeke Fürst Haugen blir ny kringkastingssjef