Fredag ble det klart at VG lanserer et helt nytt kjendisprogram på sine flater. Programmet har fått navnet «VG Ramp» og er mediehusets storsatsing for kjendisinnhold på video.

- «VG Ramp» skal bli den viktigste nyhetskilden for kjendisinnhold på video i Norge, sier avdelingsleder i VG Rampelys, Marcus Husby.

Rampelys-avdelingen har fått med Anne Børg Vaa fra VGTVs nyhetsgruppe og Steffen Pettersen fra Dagbladets Rød Løper for å lage programmet. De får med seg kjendisjournalistene Siri Berge Christensen og Maria Støre på laget.

- Med disse reporterne og resten av VG-maskineriet i ryggen, er jeg sikker på at denne videosatsingen blir en suksess, sier Husby.

Avdelingslederen forteller at «VG Ramp» vil publisere innhold på forskjellige plattformer gjennom uka, og at programmet går vekk fra studioformatet.

- Å presentere nyheter bak et skrivebord ser fryktelig gammeldags ut når du skal nå en målgruppe som bruker flere timer om dagen på TikTok og Youtube, sier Husby.

Husby forteller at underholdningsjournalistikk har blitt et viktig strategisk satsingsområde for VG.

- VG Rampelys er en institusjon i norsk kjendis- og underholdningsjournalistikk. Målet er at «VG Ramp» skal bli det samme innenfor video, men da på de unges premisser, sier Husby.