Til helgen er det klart for premiere på NRKs seersuksess «Maskorama». Det er den fjerde sesongen av programmet på allmennkringkasteren der kjendiser gjemmer seg bak forskjellige masker også er det opp til dommerne og seerne og gjette hvem som befinner seg bak forkledningen.

Årets masker eller karakterer er Kattepusen, Rotta, Skilpadda, Spirrevippen, Romvesenet, Spøkelset, Kua og Magikeren.

Nytt av året er også at NRK ikke fortsetter med podkasten som de siste to sesongene har fulgt seersuksessen.

Høsten 2021 lanserte statskanalen Maskorama-podkasten der programleder Sarah Natasha Melbye og to kjente «Maskorama»-fans inviterte lytterne til spekulering og nøysom gjennomgang av ulike hint i programmet. Podkasten, som fulgte både sesong to og tre av «Maskorama», blir altså ikke forlenget.

- Selv om vi var fornøyde med den, har den ikke nådd opp i prioriteringene våre for en ny sesong, sier podkastsjef i NRK, Petter Sommer, til Kampanje. 

- Jeg har forståelse for at trofaste lyttere av podkasten kan bli skuffet over det, men håper de gleder seg over alt det andre nye innholdet vi har i NRK Radio, legger han til.

I tillegg til nye karakterer er også to tredjedeler av dommerpanelet, som skal gjette seg frem til hvem som skjuler seg bak maskene, byttet ut. I år er det nemlig Robert Stoltenberg og Tete Lidbom som slår følge med Marion Ravn og programleder Silje Nordnes. Ut går Jan Thomas og Nicolay Ramm, som begge har sluttet i programmet.

- Dette gleder jeg meg skikkelig til. Jeg tror faktisk at det bor en liten Lilli Bendriss i meg, så jeg skal bruke mine overnaturlige evner til å finne ut av hvem som er bak maskene. Tenk at jeg får lov til å sitte i panelet i et av de mest sette underholdningsprogrammene i Norge, har den nye gjetteeksperten Robert Stoltenberg tidligere uttalt.