Fredag morgen legger Viaplay-ledelsen frem en plan om å hente inn fire milliarder svenske kroner i ny kapital til det kriserammede selskapet.

3,1 milliarder skal hentes inn gjennom en rettet emisjon, og her har franske Canal+ og tsjekkiske PPF forpliktet seg til å skyte inn omtrent 2,7 milliarder svenske kroner, mens 900 millioner skal realiseres gjennom en tegningsrettsemisjon.

Les mer: Viaplay legger frem redningsplan - skal hente inn fire milliarder svenske kroner

Schibsted, som i dag har en andel på ti prosent av selskapet etter å ha kjøpt seg inn billig i høst, er ikke nevnt som en del av redningsplanen.

Det er en ordknapp kommunikasjonsdirektør som svarer på Kampanjes henvendelse.

- Vi setter pris på at Viaplay tar tak i situasjonen, skriver kommunikasjonsdirektør Øyvind Vormeland Salte i Schibsted i en e-post til Kampanje.

- Hvordan stiller Schibsted seg til emisjonen? 

- Som vi sa under vår kvartalspresentasjon for tredje kvartal, vurderer vi nøye alle våre alternativer siden vi vurderer den samlede situasjonen for Viaplay som mer utfordrende enn vi forventet på investeringstidspunktet. Den vurderingen har vi ennå ikke konkludert, sier Salte.

- Utover det kommenterer vi av prinsipp ikke pågående prosesser og diskusjoner.

Det norske mediekonsernet har tidligere avvist at de vil ta kontroll over Viaplay, men har ikke utelukket at det vil øke eksponeringen i selskapet. Etter at Schibsted kjøpte seg inn for rundt 400 millioner kroner har selskapet fortsatt å falle på Stockholmsbørsen.   

Finansanalytiker i SEB, Markus Borge Heiberg, har tidligere denne uken sagt til Kampanje at det er verdt å merke seg at Schibsted nå sier de skal være mer disiplinert med kapitalen sin, og påpeker at «forvaltere vil følge nøye med på hva de gjør i lys av dette fremover».

- I et større perspektiv er det mange som vil følge nøye med på hva Schibsted gjør i lys av hvordan de har tenkt å forvalte kapitalen sin, særlig nå som det er et bud på Adevinta hvor man potensielt kan frigjøre milliarder. Kjøper de seg opp i Viaplay må de ha en veldig god forklaring og et sterkt rasjonale for det når man har sagt at man skal være disiplinerte, sier han.