Saken blir oppdatert.

På et allmøte mandag klokken 12.30 ble de ansatte i TV 2 informert om at mediehuset er i mål med kuttene. Det har skjedd ved hjelp av gjennom frivillige ordninger og interne forflytninger. 

- Mediebransjen befinner seg i en svært krevende økonomisk virkelighet. I TV 2 er vi i tillegg ekstra hardt rammet av fjerningen av momsfritaket. Med dette som bakteppe er jeg imponert over hvordan TV 2s ansatte har håndtert prosessen vi har stått i. Dette hadde ikke vært mulig uten tett og god dialog med medarbeiderne, og ikke minst med de tillitsvalgte, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.  

For to måneder siden gikk TV 2-sjef Olav T. Sandnes ut med den dystre beskjeden om at mediehuset måtte kvitte seg med mellom 45 og 50 ansatte for å komme i mål med den omfattende spareplanen på 400 millioner kroner.

Rett før jul kunne TV 2-ledelsen informere de ansatte om at de nesten hadde kommet i mål med nedbemanningen hjelp av tilbud om sluttpakker og gavepensjon, men at det gjenstod rundt fem årsverk.

- Vi kjenner på en enorm lettelse, og det er jeg sikker på at våre medlemmer også gjør. At vi nå har kommet i mål med nedbemanningen ved hjelp av frivillighet, det er veldig bra, og det er det som har vært vårt mål de siste månedene, sier klubbleder Margrethe Håland Solheim i TV 2 til Kampanje.

47 ansatte har tatt sluttpakke og 17 ansatte har tatt gavepensjon, får Kampanje opplyst av TV 2.

Totalt har TV 2 tatt bort 120 årsverk. Dette inkluderer fast ansatte, midlertidige, frilansere og konsulenter.

- Kostnadskuttene er dramatiske, og mange er spente og usikre på hvordan ting blir framover. Vi ser flinke kollegaer gå ut døra for siste gang daglig nå, og vi må omstille oss for den nye organisasjonen der ambisjonsnivået tas ned flere steder. Det gjør vondt. Samtidig tenker jeg dagen i dag er dagen for å kjenne på lettelsen, over at vi klarte dette uten store menneskelige kostnader, og så får vi møte det som kommer videre, sier Håland Solheim.

Noen av de mest profilerte TV 2-ansatte som etter hvert forlater mediehuset er Hedda Kise, Fredrik Græsvik, Øyvind Mund og Kjersti Bergesen.

Les mer: Hedda Kise slutter i TV 2