Fredag 9. februar var det duket for influensernes store festkveld og Vixen Awards. Hele 17 priser ble delt ut på The Hub i Oslo der Frida Marie Grande og Sara Emilie Tandberg stakk av med det som regnes som de to gjeveste prisene, henholdsvis «Årets influenser» og «Folkets favoritt».

I forbindelse med Vixen Awards postet Natt&Dag en bildekarusell med anmeldelser av antrekkene til en rekke kjente influensere. Ifølge avisen var anmeldelsene «en ode til Joan Rivers» og et stunt fra deres side. Natt&Dag fikk i etterkant kritikk fra flere hold etter at de langet ut og kommenterte utseendet til flere influensere.

Natt&Dag skrev blant annet på Instagram:

«Klassisk og streit. Det eneste vi kanskje hadde gjort annerledes er å slippe et piano på henne, for å gjøre det mer interessant». 

«First Price James Bond! Med en sløyfe større enn sin egen framtid».

«Puppene er så langt fra hverandre, at de kun kommuniserer via Skype»

Stuntet har fått gjennomgå i flere medier og onsdag, uken etter Vixen Awards, gikk daglig leder i Vixen Awards Pia Tryland ut til VG og opplyste om at de har sendt inn et varsel til Pressens faglige Utvalg (PFU).

- Vi mener at Natt&Dag har brutt Vær varsom-plakaten på flere punkter, sa Tryland til avisen.

Ifølge Vixen-lederen befant det seg omtrent 70 pressefolk på rød løper under prisutdelingen.

I Aftenposten fortsetter diskusjonen og redaktør i Natt&Dag Geir Magne Staurland, gjør det klart at han ikke ser noen grunn til å beklage Vixen-stuntet og satiren avisen prøvde seg på.

- Det var humor og satire, selv om det ikke alltid treffer, sa Staurland til Aftenposten.

Avisen konfronterer Natt&Dag-redaktøren med at kommentarene kan oppleves harde for unge mennesker, hvorpå Staurland svarer:

- Dette er en stor og mektig industri, der 24-åringer har 200.000 følgere på TikTok. Det er en tendens til å infantilisere influensere. Det ser jeg ingen grunn til å gjøre, svarer han.