Årets Sølvfisk-jury står klar, og i spissen av dem som skal kåre årets sølvfisker, og dermed også de nominerte til Gullfisken, står Anorak-sjef Kine Werenskiold.

- Jeg gleder meg til å se, diskutere og vurdere en mengde reklamefilmer sammen med en meget kompetent, variert og trivelig jury, sier Werenskiold i en pressemelding.

Hun har selv ikke sittet i juryen tidligere, men ser frem til å bli en del av den.

- Jeg gleder meg av to grunner. Den ene er at det er viktig at bransjefolkene fra alle sider av bordet har anledning til å legge lista for hva vi mener en god reklamefilm for TV er, og dermed også legge ambisjonene for oss selv og hverandre i forhold til arbeidet vårt med reklamefilm som et sterkt virkemiddel i arbeidshverdagen vår, sier hun til Kampanje.

Hun har langt erfaring innenfor byråbransjen, blant annet med 15 års-erfaring fra mediebyrå i Dentsu-huset og ti års erfaring i fra reklamebyråbransjen.

- Det er sjelden man får anledning til å «nerde» med andre enn kollegene, så jeg gleder meg til å få lov til å møtes mange ganger gjennom et år og diskutere komponent og med temperatur noe som er høy-interesse for alle oss rundt bordet, fortsetter hun.

Med seg i juryen har Werenskiold i år kreativ leder i Per Høj, Øyvind Waage, leder for markedskommunikasjon i Tine, Gro Lisbet Haugen, rådgiver i fjorårets vinnerbyrå Morgenstern, Eirik Mikalsen, konserndirektør for kommunikasjon og marked i KLP, Gro Myking, leder for marked og merkevare i Vipps, Lars Istre og tidligere Gullfisken- og Grand Prix-vinner fra Pol, Rikke Sofie Jacobsen

- Gullfisk-kåringen på TV 2 er en institusjon i Norge, og en stor del av befolkningen engasjerer seg i kåringen av beste reklamefilm. Gjennom mange år som kommunikasjonsansvarlig for store merkevarer, har jeg erfart hvor viktig reklamefilm kan være for å få frem et budskap og skape en posisjon, sier Myking som tidligere også har vært markesdirektør i Posten. 

- Reklametrettheten øker
Kreativ leder og kreatør i reklamebyrået Per Høj, Øyvind Waage, har ved flere anledninger uttrykt bekymring med tanke på at det produserer for mange dårlige reklamefilmer her til lands. Han mener Sølvfisken spiller en viktig rolle i så måte for bekjempe denne utviklingen. 

- Reklametrettheten øker stadig, det må tas på alvor på vegne av både bransjen og folk flest. Sølvfisken er en viktig del av denne kampen og jeg mener enda bedre reklamefilm kan løftes frem enn det vi har sett de siste årene, sier Waage. 

Sølvfisk-juryen skal vurdere de beste reklamefilmene som vises på TV 2 i løpet av året, og deretter skal de tolv  månedvinnerne kjempe om TV-seernes gunst i et større TV-sendt program på TV 2 neste år. 

I år var det reklamebyrået Morgenstern som vant med sin reklamefilm Manda for rubrikktjenesten Finn.no. 

Les også: Finn og Morgenstern til topps i Gullfisken med mandagsfilm