Et nytt Schibsted-selskap har funnet veien til reklamebyrået Morgenstern. Reklamebyrået er nok mest kjent for sine kampanjer for rubrikkselskapet Finn, men nå er også Schibsted-eide Lendo kommet inn døren. Samarbeidet er tydeligvis godt i gang for sammen så lanserer de nå et helt nytt kommunikasjonskonsept designet av reklamebyrået Morgenstern.

André Restrup Strand, Lendos nye markedssjef i Norge, forteller at norske husholdninger er i verdenstoppen i privat gjeld.

- Men vi er også i verdenstoppen på å eie egen bolig. Vi er rett og slett et «lånefolk» der det å ha lån er helt normalt, og for de fleste en nødvendig investering i fremtiden. Samtidig er det en kjensgjerning at mange kunne vært flinkere til å undersøke hvilke muligheter de har, spesielt i disse tider. Det er mye å hente på å sammenligne priser og vilkår fra ulike banker, og Lendo gjør det enkelt å sjekke om man kan få bedre betingelser, sier André Restrup Strand, som er Lendos nye markedssjef i Norge.

Lendo er en portal for refinansiering av lån og kreditt som ble etablert i Sverige i 2007. Schibsted kjøpte seg inn i 2009 og i dag driver Lendo i syv ulike europeiske markeder. Nå utvides markedsplassen med boliglån og billån, slik at folk også kan sammenligne denne type lånetilbud fra en rekke banker.

Tidligere samarbeidet Lendo med Tante Randi. 

Les også: Schibsted-selskap i reklamestrid - konkurrenten reagerer med «sjokk og vantro»

Det nye kreative kommunikasjonskonseptet som handler om «å bli bestevenn med lånet sitt» er det Morgenstern-kreatørene Torkild Jarnholt og Bjørnar Buxrud som står bak. Lars Kristian Flemmen i Tangrystan har stått for regi.

- De aller fleste har lån, og hva slags forhold man har til det, avhenger av betingelsene. Briefen var å fortelle at Lendo kan hjelpe deg med å få bedre betingelser, og på den måten et bedre forhold til lånet sitt. I dette tilfellet møter vi en som har lykkes i den grad at de har blitt bestevenner og som alle vet, er det jo hunden som er menneskets beste venn, sier det kreatørene. 

Kampanjen kjøres bredt ut i juli, på TV, radio, utendørs, digitale flater og i sosiale medier.

Rådgiver i Morgenstern er Camilla Kim Kielland, prosjektleder Synne Reinback Krumins, designer Philip Notland og motion designer Sindre Grøn. Tangrystan har produsert filmene, produsent er Beate Tangre, og musikken er komponert av Mikhael Paskalev.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Lendo.