Mandag ble en jubeldag for Try i Cannes med gull og sølv i kategorien «Print & Publishing». Sølvet fikk de for «The Name Catalogue» der reklamebyrået har satt sammen en katalog med over 800 navn fra Ikeas møbler opp gjennom årene som kan fungere som inspirasjon for nybakte foreldre.

Teamet på denne kampanjen har vært vært Torkel Skjolden, Marcus Hassel, Hallvard Vaaland og Mathias Sandvik.

Dette er deres første pris i Cannes Lions, men Torkel Skjolden og Marcus Hassel har tidligere fått sølv i konkurransen Young Lions for unge reklametalenter som pågår parallelt med hovedkonkurransen.

- Det er fantastisk deilig. Kjempestas, sier Hassel og Sandvik, som hadde funnet veien til Cannes i tide for å ta imot hederen.

- Det var synd Hallvard og Torkel ikke kunne være her og feire, men de kommer i morgen, og da skal vi ta det igjen. Det blir en del øl, røper Sandvik.

De hadde et velbegrunnet håp om at det skulle bli pris på akkurat denne kampanjen.

- Det er lov å håpe, og vi håpet litt, men at det skulle bli det, det var både overraskende og gøy, sier Hassel.

De tror det er det menneskelige med kampanjen som gjør at den fenger bredt.

- Det er noe personlig med navn. Alle har et navn  og det å gjenkjenne sitt navn på Ikea-møbler gjorde at mange begynte å bla gjennom katalogen for å se hvilket møbel det var knyttet til.

Teamet tror også det hjalp på prissjansene deres at kampanjen ble plukket opp av amerikanske talkshow-verter som Seth Meyers og Stephen Colbert.

- Det var i seg selv helt sinnssykt å se det bli snakket om.

Les mer: Try-team gjentar suksessen i Cannes - får gull for Ikea-kolleksjon