Sølvfisken for oktober er klar, og det er BankID sammen med reklamebyrået Anorak som ble juryens favoritt denne gangen. 

- Filmen skiller seg positivt ut i oktober-feltet. Juryen synes det er godt gjort å dramatisere en produkt-attributt for BankID på en såpass fiffig og morsom måte, skriver juryen og fortsetter:

- En god idé fra byrå som er godt mottatt av annonsør og godt produsert. Gratulerer til BankID, Anorak og Tangrystan med sølvfisk for oktober, heter det i begrunnelsen.

Vinnerfilmen som går under navnet «Glupsk nonne», er en del av Bank IDs kampanje for å få enda flere BankID-brukere over på appen samtidig som BankID på mobil avvikles. Utfasingen av BankID på mobil begynte i fjor, men fortsetter ut 2024. I dag er det 1,9 millioner nordmenn som har BankID-appen.

Kreatørene Peter Power og Lars Holthe i Anorak var en del av teamet som sto bak reklamen, og utarbeidet det kreative konseptet for filmen. Både Power og Holthe forteller at de er skikkelig stolte av filmen.

- Det er mye som kan gå gærent fra en idé unnfanges til den er ferdig produsert. Med glupsk nonne og resten av filmene i denne kampanjen føler vi at ideén har blitt bedre og bedre jo nærmere den har kommet mål, sier de to kreatørene til Kampanje. 

De retter også en  «stor takk» til produksjonsselskapet Tangrystan og regissør Meriam Braanaas.

- Og BankID for at BankID på mobil får et verdig farvel, avslutter de to kreatørene.

Teamet bak reklamen er nevnte Peter Power, Lars Holthe og Sebastian Padonis. I tillegg er Hege Iren Dyrseth prosjektleder, mens Bjørn Erling Solberg og Tina Wesselsen står oppført som konsulenter. Nicklas Bohman er strategisk planner på prosjektet.

Fra produksjonsbyrået Tangrystan er regissør Meriam Braanaas, produsent Beate Tangre og Ida Nilsen er produksjonsleder. Uhørt står for etterarbeid.

Se vinneren av Sølvfisken for oktober her: