Universitetet i Sørøst-Norge er én av kundene som har fortsatt samarbeidet med «nye» Dinamo, etter at byrået gjenoppsto fra konkurs i høst.

Nå har byrået utarbeidet en rekrutteringskampanje som skal få folk i regionen til å bli igjen sør i landet, og heller kombinere studiene med det livet du allerede lever.

- Det er ikke alle som ønsker å flytte langt vekk for å få en utdannelse. Det er faktisk mulig å bli ingeniør, sykepleier og lærer helt uten å måtte flytte til de typiske studentbyene. Det vil si om du bor i Sørøst-Norge da, sier kreatør bak kampanjen, Kim Follesøy-Thuen.

Det er Follesøy-Thuen og hans makker John E. Njoki som har utarbeidet kampanjen og som skal få folk i Sørøst-Norge til å se at det er et universitet i nærheten.

- Vi fant fort ut at vi må spille på de styrkene USN har. Og et av dem er at USN har åtte, snart ni campus sprett ut over hele Sørøst-Norge. Noe som gjør det utrolig praktisk for målgruppen å vurdere en høyere utdanning, sier kreatør-duoen.

Bjørn Erik Skjelbred, kommunikasjonssjef i USN, forteller at de er et relativt nytt universitet og mener derfor at det er strategisk lurt å starte «hjemme». USN fikk status som universitet i 2018.

- Mange av dem som studerer ved USN kommer fra Vestfold, Buskerud eller Telemark. De ønsker kanskje å bli værende i regionen eller å komme tilbake til sine røtter. Allikevel har vi en utfordring med lav kjennskap siden vi er et ungt universitet, sier Skjelbred og fortsetter:

- Derfor ønsket vi å lage en kampanje som skaper oppmerksomhet og engasjement og som viser at du kan kombinere hobby, venner, jobb eller familie med det å ta en god høyere utdanning.

Kampanjen har gått på TikTok, YouTube, Snap og Instagram siden midten av desember og vil går frem til 15. april da søknadsfristen for høyere utdanning går ut.

Se kampanjefilmene her:


Og her: