Kommunikasjonshuset Oceans blir stadig større. Fredag kunne Kampanje omtale de foreløpige regnskapstallene til selskapet som ble startet i 2008 og der kom det frem at Los & Co-eieren hadde en omsetning som nærmer seg 300 millioner kroner.

Nå bekrefter også toppsjef Jan Christian Fosseidbråten at selskapet Oceans kjøper 51 prosent av aksjene i Alexander Reklamebyrå. Før oppkjøpet var byrået eid av Zanto Holding, der Terje Wold eide 97 prosent og sønnen Marius Alexander Wold eide resten.

- Terje Wold skulle pensjonere seg, så vi startet egentlig opp med blanke ark sammen med sønnen Marius, sier Fosseidbråten til Finansavisen mandag.

Les også: Tjener på dagligvarekrigen – driver landets mest lønnsomme reklamebyrå

Alexander Reklamebyrå er et lite selskap, men like fullt et av Norges aller mest lønnsomme reklamebyråer. Byrået, som har lavpriskjeden Kiwi som sin største kunde, har i nesten alle år levert svært store overskudd og bransjens klart beste driftsmarginer. Tallene for 2023 er ikke klare, men i 2022 landet byråinntekten på 32,3 millioner, og resultatet viste 21,3 millioner før skatt. Det gir en resultatmargin før skatt på suverene 66 prosent,

Les også:  Har laget Kiwi-reklame i 20 år

Jan Christian Fosseidbråten sier til Finansavisen at ikke ønsker å gå ut med hva Oceans måtte betale for aksjemajoriteten i det lønnsomme byrået, og understreker at Alexander Reklamebyrå ikke inngår i Oceans-tallene for 2023.