Dermed er det tre tre og likt mellom Try og Pol i antall sølvfisker og muligheter til å stikke av med den aller gjeveste gullfisken for 2023. Det ble klart etter at Gullfisk-juryen har kåret Telia og kampanjen «Deilig er jorden» til november-vinner.

- For en hyggelig start på 2024, sier kreativ leder i Try, Egil Pay til Kampanje.

Sammen med makker og kreativ leder Lars Joachim Grimstad, står de bak Telia-konseptet som vinner i november.

- Stedsnavn-konseptet for Telia er et konsept som ble kjørt gjennom hele 2023, og har produsert fantastiske resultater. Telia har aldri scoret bedre i tester, og da er det ekstra hyggelig å få en Sølvfisk på toppen, sier Pay og Grimstad.

- En stor takk til Telia for tillitten, som har stolt på oss når vi sammen har sendt ut One Big Happy Family med regissør Emil Trier på tur rundt omkring i Norge for å dokumentere julestemning.

Her kan du se reklamefilmen til Telia. 

Try fikk sin første sølvfisk i februar for DNB og «DNB Ungmilliarden» og den neste kom i juli for IKEA med «Magevirus/sofatrekk».

November-vinneren «Deilig er jorden», spiller videre på Telia-kampanjen «Nå har vi 5G både i Huet og Ræva», som trekker frem mange av landets sjarmerende stedsnavn.

I julekampanjen til tonene fra Christel Alsos versjon av julesalmen Deilig er jorden, er vi innom både Himmelriket og Paradis. 

Telia har ikke hatt for vane å lage julefilm, men merkevare- og markedsdirektør i Telia, Camilla Forsberg, sier at de ønsket å lage noe fint som man kunne relatere seg til før høytiden. Det er hun glad for nå.

- Vi er kjempeglade for at denne filmen blir anerkjent og at folk liker den, samtidig som budskapet om at vi var først ute med 5G kommer godt frem.  Kampanjen spiller videre på et eksisterende konsept der vi har vært innom stedsnavn som «Svarte», «Helvete» og «Balle» - så det var veldig fint å ikke bare tøyse, sier Forsberg til Kampanje.

Les mer: Telia reiser til Paradis og Himmelriket i ny julefilm

Juryen mener at Try og Telia treffer klokkereint:

- Uten å avvike konseptets rimelig stramme rammer, noe juryen synes er et godt grep som vi berømmer, heter det blant annet i begrunnelsen.

Før sølvfisken for desember avsløres er de 11 sølvfiskene fordelt mellom byråene Anti, Try, Morgenstern, Per Høj, Pol, NORD DDB og Anorak.

 Gullfisken går av stabelen 3. februar.

Les mer: Glupsk nonne får napp med app i Sølvfisken: - Fiffig og morsom

Her ser du en oversikt over sølvfiskene så langt i 2023:

Januar: Anti og Telenor med «IRL for Bruk Hue»

Februar: Try og DNB med «DNB Ungmilliarden»

Mars: Morgenstern og Finn.no med «Barnevogn»

April: Per Høj og Storebrand med «Familien»

Mai: Pol og Helsedirektoratet «Psykisk helse – snakk sammen»

Juni: NORD DDB og Entur med «Entur – Getaway»

Juli: Try og IKEA med «Magevirus/sofatrekk»

August: Pol og Vy med «Vy – ved første blikk»

September: Pol og Vy med «Vy – Sammensveiset gjeng»

Oktober: Anorak og BankID med «Glupsk nonne»

November: Try og Telia med «Deilig er jorden»