Try investerer i oppstartsselskapet Metric, et selskap som mener de «skal revolusjonere markedsføring for små og mellomstore bedrifter», gjennom bruk av kunstig intelligens. Den norske oppstarten har nettopp sikret seg ti millioner kroner i en investeringsrunde og det er i den forbindelse at Try nå kjøper seg inn i selskapet.

- I den pågående AI-revolusjonen ser vi at kunstig intelligens skaper forandring i alle bransjer. Metric vil gi små og mellomstore bedrifter tilgang til banebrytende AI-løsninger for å planlegge og drive markedsføringen sin, sier Thomas Meyer, grunnlegger og administrerende direktør i Metric.

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her. 

Metric bistår bedrifter med å legge inn sine markedsføringsmål for deretter «la avansert kunstig intelligens ta hånd om hele den digitale markedsføringsprosessen». Dette går på alt fra utforming, målretting, mediekjøp, rapportering og optimalisering.

- Bedriften har full kontroll via mobilappen, samtidig som de kan overlate selve jobben til KI’en. Det blir som å ha ditt helt eget markedsføringsbyrå i lomma, fortsetter Meyer.

Investeringen underbygger ifølge kommersiell direktør i Trys teknologisatsing Try Dig, Kaare Øystein Trædal, byråets tro på potensialet innenfor utnyttelse av kunstig intelligens for markedsføringsbransjen.

- Vi ser på denne investeringen som en viktig satsing på fremtiden for markedsføring. Kunstig intelligens vil transformere hvordan vi forstår og engasjerer oss med forbrukere, og vi er stolte over å støtte denne norske oppstarten, sier Trædal.

Styreleder i Try Pluss, som er Trys investeringsarm, sier byrået har satset mye på kunstig intelligens «det siste halvåret».

- Vi har flere prosjekter med våre kunder og når vi i tillegg får være med å utvikle produkter og tjenester til et globalt marked sammen med partnere fra proptech-suksessen Marketer og den anerkjente globale inkubatoren yCombinator, er det et kvalitetsstempel og gjør oss trygge på at dette er noe som vil lykkes, sier Try-partner Sindre Beyer.