Det franske kommunikasjonskonsernet Publicis har laget en liste over de neste enhjørningsselskapene i Europa eller såkalte unicorns, et privateid selskap verdsatt til mer enn én milliard dollar. Det er i forbindelse med den store medier- og teknologimessen Vivatech i Paris at listen «Top 100 Next Unicorns» publiseres.

Flest selskaper kommer fra Storbritannia, Frankrike og Tyskland, men også Norge har sneket seg med på listen med fire selskaper. Dette er Ardoq, Superoffice, Tibber og Xeneta

Listen er utarbeidet i samarbeid med investeringsbanken GP Bullhound og med bidrag fra fire av verdens ledende investeringsfond: Accel, Eurazeo, NorthZone og Partech. Listen over vekstselskaper er basert på kriterier som «faktisk og potensiell vekst», «totale midler hentet inn», «vekst i antall ansatte», «geografisk fordeling» og «positive innvirkning på samfunnet.»

- Listen over de 100 neste enhjørningene illustrerer igjen den strukturelle utviklingen av det europeiske teknologiøkosystemet, med en bemerkelsesverdig dynamikk i nøkkelsektorer som SaaS, men også kunstig intelligens, som har gjort en oppsiktsvekkende inntreden på rangeringen, sier François Bitouzet, administrerende direktør i Viva Technology.

Software as a service-sektoren teller 41 selskaper, men også digitale medier er representert på listen med hele 16 selskaper.

Du kan se hele listen her