Artikkelen blir oppdatert. Kampanje kommer med mer.

I dag tidlig skrev Kampanje at Olav Terjeson Sandnes var storfavoritt til jobben som ny sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, og at en ansettelse var nært forestående. Nå bekrefter TV 2-eier Egmont at Sandnes blir Alf Hildrums etterfølger.

- Vi har ansatt en toppsjef som har alle forutsetninger for å gi TV 2 et ytterligere løft, sier styreleder i TV 2, Hans J. Carstensen, i en pressemelding.

Les også: Her er den nye sjefens største utfordringer

Carstensen, som er konserndirektør i Egmont, er svært glad for at Sandnes har takket ja til jobben som sjef i TV 2.

- Olav er en erfaren og dynamisk medieleder som har skapt gode resultater i Egmont Publishing. Han forstår utviklingen innen TV og digitale medier, og han kjenner TV 2 godt som styremedlem, sier TV 2s styreleder.

Olav T. Sandnes (42) er i dag administrerende direktør i Egmont Publishing. Han tar over som TV 2-sjef etter Alf Hildrum (66). Sandnes går samtidig inn i Egmont sin konsernledelse.

 - Jeg ser virkelig fram til å jobbe med TV 2 og hele organisasjonen. TV 2 er en virksomhet som rommer mye kompetanse, men vel så viktig - den rommer mye lidenskap! I TV 2 skal vi sammen løse det jeg mener er landets mest spennende, interessante men også krevende mediejobb og samtidig fortsette å levere på et viktig samfunnsoppdrag, sier Sandnes.

Som TV 2-sjef får Sandnes en fast lønn på tre millioner kroner i året, samt en eventuell bonus på opp mot 1,2 millioner kroner i året. Sandnes var i 2013 oppført med en skattbar inntekt på 2,5 millioner kroner.

Olav T. Sandnes er også klar over at han tar sjefsjobben i et mediehus som alle har et forhold til.

 - I et samfunn som oppleves som mer og mer fragmentert framstår TV 2 som unik i måten de samler det norske folk foran tv-skjermene. Så er det også viktig at vi er gode partnere for produksjonsselskaper, annonsører, mediebyråer og ikke minst til distributørene, forteller Olav T. Sandnes.