Oppdatert 09.15: Olav T. Sandnes har i timen etter publisering blitt bekreftet som ny TV 2-sjef.

Les mer: Olav T. Sandnes ny TV 2-sjef

Utnevnelsen av ny TV 2-sjef skal være nært forestående og internt i Norges største kommersielle tv-kanal snakkes det om at en ny sjef skal være klar allerede i løpet av oktober. Samtidig peker alle Kampanje snakker med i en retning: Egmonts konserndirektør i Norge, Olav T. Sandnes.

- Oddsen på Olav Sandnes er lav for tiden, sier en sentralt plassert TV 2-ansatt.

Sandnes er i dag administrerende direktør i Egmont Publishing i Norge og leder av magasinforlaget Egmont Hjemmet Mortensen og Egmont Kids Media. Egmont-sjefen i Norge er dermed TV 2-eierens forlengede arm i Norge. Nå ser det ut til at Sandnes får en enda viktigere Egmont-oppgave og det som ny sjef i TV 2. At utnevnelsen skal komme allerede i oktober eller senest månedsskifte oktober/november, kan ha sammenheng med blant annet det er i disse dager at budsjettplanleggingen for neste år pågår. En ansettelse før jul vil også sikre en overgangsperiode mellom dagens sjef Alf Hildrum og den nye TV 2-sjefen.

Konsernsjefen i Egmont, Steffen Kragh, var i går i Norge. Han ønsker ikke å si noe som helst rundt utnevnelsen av ny TV 2-sjef eller hvorvidt Sandnes er tiltenkt jobben.

- Det er vår styreleder i TV 2, Hans Carstensen, som uttaler seg om dette, sier Steffen Kragh til Kampanje.

Taus TV 2-eier: Konsernsjefen i danske Egmont, Steffen Kragh, var i går i Norge i forbindelse med den store Digital Winners-konferansen. Han ville ikke snakke om jakten på den nye TV 2-sjefen.

Kampanje oppnådde i går ikke kontakt med TV 2s styreleder. I tillegg til å lede jakten på ny TV 2-sjef, leder Carstensen ansettelsesutvalget i TV 2 der også ansatterepresentant i TV 2-styret, Åse Linda Tynning, deltar. Beslutningen om hvem det til slutt blir, vil imidlertid bli tatt på øverste Egmont-hold der Steffen Kragh og Hans Carstensen har det siste ordet. I tillegg har Egmont leid inn hodejeger, Egon Sender, til å bistå det danske mediekonsernet i jakten.

Sandnes mest aktuell
Egmont har i hele år arbeidet med å finne en ny etterfølger etter dagens TV 2-sjef, Alf Hildrum, som går av i løpet av våren. I mai blir TV 2-sjefen 67 år og har da sittet som TV 2-sjef siden 2007. Det er ikke første gang Olav Sandnes i lederjakten. Allerede i vår kunne Kampanje presentere Sandnes’ navn som en av de heteste navnene sammen med SBS Discovery-sjefen Harald Strømme og PR-sjef og tidligere kommunikasjonsdirektør i SAS, Claus Sonberg.

Les også: Blir han ny TV 2-sjef?

Flere Kampanje har snakket med de siste dagene både internt i TV 2 og eksternt, mener nå at Sandnes er den mest aktuelle kandidaten av disse. Etter det Kampanje kjenner til, har Sandnes hatt svært regelmessig kontakt med TV 2-ledelsen den siste tiden.

I tillegg har Sandnes en høy stjerne i Egmont-konsernet og han har sittet mange år i TV 2-styret. Sandnes berømmes både for både sin inkluderende ledestil, sin digitale innsikt og forståelse og oppleves av flere også som en av de mer «visjonære» i TV 2-styret i dag. I tillegg har også Sandnes levert svært gode resultater til Egmont i sin stilling som magasindirektør i Egmont Hjemmet Mortensen og han går for å være både analytisk, resultatorientert og i stand til å levere de årlige TV 2-resultatene i størrelsesorden 300 millioner kroner til sine danske eiere.

TV 2-favoritt: Flere og flere peker nå på Egmont Norge-sjefen Olav T. Sandnes som den nye TV 2-sjefen. En av hans viktigste oppgaver blir i så fall digital innovasjon. Det har ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra Sandnes.

Tøffere konkurranse
Carstensen har tidligere uttalt den nye TV 2-sjefen skal «være god på innhold og forstå endringene i tv-markedet». Det kan saktens trenges. Å ta over som ny TV 2-sjef blir ingen enkel oppgave. Kilder Kampanje har snakket med mener en av de viktigste oppgavene til den nye TV 2-sjefen blir å skape «innovasjon» og gjerne på det digitale område.

TV 2s konkurransebilde har nemlig endret seg dramatisk de siste årene og en ny TV 2-sjef skal møte konkurransen fra en lang rekke ned internasjonale giganter som det børsnoterte amerikanske medieselskapet Discovery i tv-reklamemarkedet, Netflix og Time Warner i markedet for strømme-tv-tjenester og Google og Facebook på nettmarkedet.

For første gang skal en TV 2-sjef ikke bare hanskes med den lokale konkurransen i tv-markedet, men måle krefter med noen av verdens største og mest suksessrike selskaper.

TV 2-utfordringer
Uten å ta stilling til hvem som blir ny TV 2-sjef, kunne TV 2s nye direktør, Trond Kvernstrøm,  på «Digital Winners»-konferansen oppsummere TV 2s største utfordringene på følgende måte overfor Kampanje.

- Det er og fortsatt få tak i fantastisk innhold. Innhold som er tydelig og spisst og som lett lar seg kommunisere. Det er ekstremt viktig, sier Kvernstrøm.

I tillegg må TV 2, ifølge den nye TV 2-direktøren, klare å gjøre «det linære tv-signalet så tilgjengelig som overhodet mulig og det på alle plattformer».

- Det skal ikke spille noen rolle om du ser det på mobilen, på tablet eller en kasse på veggen. Det er forskjellen på 1995 og 2015. For 20 år siden kom alt ut av veggen. I dag er det mange andre tekniske devicer som gjør at vi må spre innholdet og gjøre opplevelsen så sømløs som overhodet mulig. Klarer vi det kommer vi også til å opprettholde linær tv-seing, sier han.

Kvernstrøm trekker derfor frem OTT-løsningen TV 2 Sumo som en svært sentral del av TV 2s fremtidige virksomhet.

- TV 2 skal være overalt enten du vil se det linært eller om du vil bingewatche «Det tredje øyet» og se alt sammen. Det er ekstremt viktig. Til slutt må vi også ha en sterk endeplattform på nett med TV 2.no i konkurranse med for eksempel VG.no med korte og gratis videosnutter for brukerne og annonsørene, sier han.

- Opptatt av innhold
- Må TV 2 finne nye inntektskilder i fremtiden?

- For TV 2 er det ganske enkelt. Du har tre markeder. Du har markedet for tv-reklame og det markedet er gigantisk stort med sine tre milliarder kroner. Det markedet kommer til å være stort også i mange, mange år til, du har distribusjons- og brukerinntekter også har du web-inntektene og inntektene fra video på web. Disse markedene har markedsavdelingene i TV 2 et godt grep om i dag, men her må vi sikkert bli enda mer kreative fremover i forhold til å finne nye forretningsmodeller.

- Hva ønsker du en ny TV 2-sjef skal være spesielt god på?

- En ny TV 2-sjef er nødt til å være brennende interessert i innhold og kringkasting fordi det er det som er vår «core business».  Det er jeg ganske trygg på at Egmont ivaretar, sier Kvernstrøm.

Viktige TV 2-utfordringer: - Sterkt innhold på det linære, OTT-løsningen og en web-plattform med TV 2.no som har masse gratis innhold, sier TV 2-direktør Trond Kvernstrøm.