Én time før Viaplay etter planen skulle legge frem sine resultater for tredje kvartal, kommer nyheten om at det kriserammede mediehuset utsetter fremleggelsen for andre gang.

Denne gangen utsettes slippet med halvannet døgn, til etter børsslutt i Stockholm torsdag 30. november.

Tallene skulle egentlig legges frem allerede i oktober, men ble utsatt med en måned i påvente av en konklusjon av de «pågående diskusjonene med tre av gruppens største aksjonærer, lånetagere og obligasjonseiere».

Blant disse finner en både banker og nye eiere som Canal+Schibsted og tsjekkiske PPF, som alle kjøpte seg inn i selskapet etter sommerens krisemeldinger.

Begrunnelsen for dagens utsettelse er likelydene, og ifølge pressemeldingen som gikk ut klokken 06.00 onsdag, «fortsetter diskusjonene med de største aksjonærene, lånetagerne og obligasjonseierne om en potensiell rekapitalisering av selskapet».

30. november er absolutt siste frist for Viaplay, ettersom selskaper som er notert på Stockholmsbørsen er pålagt å publisere delårsrapporter innen to måneder etter utgangen av resultatperioden.

- Tar ikke i aksjen med ildtang
I sommer ble det klart at konsernets internasjonale ekspansjon, en massiv satsing på drama og fiksjon, og ikke minst mange dyre rettighetsavtaler på sport, ble for tung å bære for selskapet.

Den nye konsernsjefen - Jørgen Madsen Lindemann - kunne samtidig fortelle at selskapet ligger an til et milliardtap på driften i 2023, og det før ekstraordinære milliardkostnader knyttet til en storstilt nedbemanning, nedskrivninger og mulige salg og avvikling av virksomheter.

Aksjen har falt med rundt 90 prosent så langt i år og prises i dag på børsen i Stockholm til rundt to milliarder kroner.

- I finansbransjen venter alle på at det skal tilføres penger. Jeg tror de fleste går ut ifra at det er nødvendig og før det skjer vil ingen ta i aksjen med ildtang, sa aksjeanaytiker Rasmus Engberg i Handelsbanken til Kampanje tidligere i uken.

Les mer: Viaplay-analytiker før skjebnedagen: - Alle venter på at det skal komme inn penger

- Åpner for muligheter

Canal+, Schibsted og tsjekkiske PPF eier til sammen nesten 30 prosent av aksjene i Viaplay. Canal+ eier mest med drøye 12 prosent, mens Schibsted sikret seg 10 prosent i september.

Investeringen i et kriserammede selskapet er både et defensivt og offensivt grep ifølge Schibsted-ledelsen. De tror krisen i Viaplay vil resultere i strukturelle endringer i det nordiske mediemarkedet.

- Den er defensiv fordi vi vil forsvare våre posisjoner i Norge og Sverige og fordi vi forventer at det blir eiermessige endringer, men dette åpner også for muligheter som kan gi verdi, sa Schibsteds finansdirektør Per Christian Mørland på en resultatfremleggelse i oktober.

Les mer: Schibsted vil holde konkurrenter unna Viaplay: - En risikabel investering